Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ООН розповіли, які тортури росіяни застосовують до військовополонених українців
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН розповіли, які тортури росіяни застосовують до військовополонених українців

ООН фіксує, що Росія катує українських полонених на всіх етапах полону

2 жовтня 2024, 14:08 comments1433
Поділіться публікацією:

Російські військові під час схвалення командування регулярно наражають українських військовополонених на катування та жорстоке поводження на всіх етапах полону. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Управління Верховного комісара з прав людини ООН.

В ООН розповіли, які тортури росіяни застосовують до військовополонених українців

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Згідно з звітом УВКПЛ, тортури включають побиття, ураження електричним струмом, сексуальне насильство, удушення, тривале перебування у напружених положеннях, примушення до надмірних фізичних навантажень, позбавлення сну, імітацію страт і погрози.

"Окупаційна влада в Херсоні неодноразово застосовувала до затриманого чоловіка після його затримання у вересні 2022 року побиття, удушення, тортури водою, ураження електричним струмом, у тому числі на статевих органах, і загрози кастрації. Вони також зґвалтували чоловіка металевим предметом і одночасно застосовували електричний струм. до його анусу та геніталіям" — йдеться у звіті.

В ООН акцентують увагу на тому, що у багатьох із задокументованих випадків тортур чи жорстокого поводження брали участь працівники різних державних установ, що часто свідчить про значний рівень координації між ними.

Крім того, в ООН з'ясували, що наглядачі у місцях позбавлення волі знали про таке звернення та мали змогу запобігти їм. Але свідомо цього не робили.

Окремо вказується на публічні заклики російських чиновників до жорстокого поводження та страт українських військовополонених.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незалежна міжнародна комісія з розслідування порушень в Україні виявила нові докази поширеної практики застосування тортур росіянами проти українських цивільних осіб та військовополонених. Це здійснюється як на окупованих українських теренах, так і в РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті на сайті ООН.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини