Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські військові взяли в полон громадянина Греції: розповів, як потрапив на фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові взяли в полон громадянина Греції: розповів, як потрапив на фронт

Громадянин Греції обміняв життя під теплим сонцем Еллади та переїхав до РФ звідки потрапив на фронт в Україну.

16 жовтня 2024, 09:30 comments3169
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot









Громадянина Греції Олександрос Цілікас потрапив у полон до Збройних Сил України. У Росії йому пообіцяли службу біля дому, однак згодом відправили на війну в Україні, де той вирішив здатись у полон, щоб вижити і тепер чекає на обмін.   

Українські військові взяли в полон громадянина Греції: розповів, як потрапив на фронт

Олександрос Цілікас. Фото: скриншот з відео

Олександрос Цілікас народився у Греції, де його родина мешкала неподалік від Афін у власному будинку. У 2012 році його мати вирішила переїхати до Росії, зокрема до курортного міста Анапа, де, на її думку, умови життя могли бути кращими. У новій країні родина спочатку жила по знайомих, потім орендувала житло. 

Сам Олександрос зазначив, що Анапа приваблювала морем, курортною атмосферою та багатьма розвагами, але зрівняти її з Грецією він так і не зміг, зазначаючи, що обидві країни мають свої переваги та недоліки.

У Росії Цілікас став військовослужбовцем, спершу відслуживши строкову службу. Після її завершення йому запропонували підписати контракт, пообіцявши роботу в навчальному центрі неподалік від Анапи. Однак реальність виявилася іншою: замість обіцяного центру його відправили на передову, зокрема до села Кліщіївка на Донеччині, де він мав виконувати роль звичайного штурмовика.

На позиції, куди перекинули Олександроса, не було обіцяного постачання, ані підтримки з боку російських військових. За кілька днів знесилені військові зустрілися з бійцями ЗСУ, які запропонували їм скласти зброю. Цілікас разом з іншими солдатами вирішили здатися.

Наразі Олександрос Цілікас, який окрім російського, має також грецьке громадянство, перебуває в полоні та чекає на обмін. Він відверто заявляє, що більше не хоче брати участь у бойових діях і готовий відсидіти термін у в'язниці, аби тільки не повертатися на фронт. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові взяли в полон солдата з екзотичної країни, який воював на боці РФ.

Також "Коментарі" писали про загибель японця на війні в Україні, який підтримував режим Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини