Головна Новини Суспільство Війна з Росією Підтверджено загибель японця: він воював на боці Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Підтверджено загибель японця: він воював на боці Росії

Москва повідомила Токіо, що на війні в Україні загинув перший громадяни Японії, який воював на боці Росії.

23 липня 2024, 11:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Громадянин Японії, який воював на війні в Україні за Росію, загинув у червні 2024 року у Донецькі області. Цю інформацію підтвердив речник уряду Йосімаса Хаясі, а японська національна телекомпанія NHK повідомила деталі загибелі японця на війні в Україні.

Підтверджено загибель японця: він воював на боці Росії

На війні в Україні загинув громадянин Японії. Фото з відкритих джерел

5 червня російська влада повідомила посольство Японії в Москві про смерть японця. Речник японського уряду Йосімаса Хаясі 15 липня підтвердив, що їх громадянин загинув на війні в Україні, однак інших подробиць про чоловіка не повідомив.

Японська національна телекомпанія NHK ідентифікувала чоловіка як 29-річного колишнього військового, який виїхав з Японії в листопаді минулого року. За їх інформацією японець загинув під час вибуху в Донецьку.

Крім того, NHK виявила, що кілька японців пішли добровольцями воювати на боці України проти Росії. Скільки японців пішли воювати за Росію, залишається незрозумілим.

Після негативної реакції російського суспільства на мобілізацію, Кремль прийняв рішення зосередитись на вербування іноземців. Зазвичай це жителі Азії та країн з поганою економічною ситуацією. Росія пропонує їм великі бонуси за підписання контракту з Міноборони РФ, однак іноземці, які воювали на боці Росії та потрапили в український полон скаржаться на затримку виплат, обман із боку РФ, і навіть умови російської армії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що іноземні військові розповіли, чому пішли воювати на боці Росії. Крім того, Шрі-Ланка вимагає від РФ компенсації за своїх громадян, які загинули на війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про новий спосіб, який вигадала російська влада, щоб залучати росіян на війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини