Головна Новини Суспільство Війна з Росією Азійська країна вимагає у Путіна компенсацію: її громадяни загинули на війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Азійська країна вимагає у Путіна компенсацію: її громадяни загинули на війні в Україні

Міністр закордонних справ Шрі-Ланки вимагає в Росії компенсацію за загиблих ланкійців та дозволити їх громадянам розірвати контракти з армією РФ.

30 червня 2024, 13:26
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник Міністерства закордонних справ Шрі-Ланки Тарака Баласурія під час візиту до Москви заявив, що його делегація обговорила з Росією компенсацію за загиблих ланкійців на війні в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву МЗС Шрі-Ланки.

Азійська країна вимагає у Путіна компенсацію: її громадяни загинули на війні в Україні

Міністр закордонних справ Шрі-Ланки Тарака Баласурія. Фото з відкритих джерел

З 26 по 27 червня делегація МЗС Шрі-Ланки перебувала у Москві з дводенним візитом. Під час зустрічі представники обох країн обговорили участь громадян Шрі-Ланки на війні в Україні, які воюють за російську армію.

"Переговори були зосереджені на 17 ланкійцях, які загинули під час насильства, компенсаціях за загиблих і поранених, тяжкому становищі ланкійців з якими відсутній зв’язок, можливості добровільного повернення, дострокового розірвання контрактів і регулярності заробітної плати", — йдеться у заяві МЗС Шрі-Ланки за підсумками зустрічі в Москві.

У ході зустрічі Шрі-Ланка запропонувала створити спільну робочу групу з представниками обох країн, яка б досліджувала та розв'язувати проблеми ланкійців, які потрапили до російської армії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові взяли в полон громадянина Шрі-Ланки, який воював на боці російської армії. За його словами, російська армія має проблеми з мобілізацією, тому залучає до війни громадян інших країн обіцяючи їм великі гроші. Однак, полонений ланкієць заявив, що у нього відібрали паспорт та тривалий час не виплачували зарплату.

Також "Коментарі" писали про полонених з чотирьох різних країн, які розповіли, як потрапили в російську армію та чому воювали проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини