Головна Новини Суспільство Війна з Росією З військового табору в "ЛНР" втікли озброєні екс-в'язні: наказано стріляти на враження
commentss НОВИНИ Всі новини

З військового табору в "ЛНР" втікли озброєні екс-в'язні: наказано стріляти на враження

Небезпечні злочинці, засуджені за тяжкі злочини, збунтувалися, не захотівши воювати проти України

26 травня 2023, 21:30 comments4277
Поділіться публікацією:

39 або 41 екс-в'язні втекли з табору злагодження загону "Шторм Z" у Лисичанську, у так званій "ЛНР". На авто та зі зброєю вони вирушили до Ростовської області Росії, перед цим вбивши одного з табірних "охоронців". Силовикам Ростовської області віддано наказ стріляти на враження у тих, хто втік. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає керівник проекту Gulagu.net Володимир Осєчкін.

З військового табору в "ЛНР" втікли озброєні екс-в'язні: наказано стріляти на враження

Володимир Осєчкін

За його даними, під час втечі було вбито наглядача — т.зв. військовослужбовець із "міністерства держбезпеки ЛНР", який намагався зупинити втікачів. Втеча сталася 24 травня.

За даними Осєчкіна, підняті по тривозі відділи спецназу ФСБ у Ростовській області та у сусідніх регіонах. Негласно відданий наказ – стріляти на враження та живими не брати. Керівник проекту Gulagu.net закликав силовиків не виконувати цей наказ, оскільки він навіть за чинними нормами РФ незаконний. Втікачі, дійсно, засуджені за скоєння тяжких злочинів на тривалі терміни, розмірковує Осєчкін, але їх, ймовірно, забрали з зон після підписання Путіним секретних указів про помилування. Таким чином, це, за законами РФ, практично вільні люди і вони мають право відмовитися воювати в Україні, якщо хочуть. І навпаки, їхнє вбивство силовиками, за законами РФ, є злочином.

– Зараз можуть убити сорок росіян, які відмовилися воювати проти України, – резюмує Осєчкін.

Загони "Шторм Z" для війни в Україні, на противагу ПВК "Вагнер", стало у місцях ув'язнення набирати Міністерство оборони РФ.

Тим часом кількість загиблих і постраждалих у Дніпрі зросла.

Залужний з'явився на офіційному заході.

А Сербія приготувалася до війни: у чому причина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини