Головна Новини Суспільство Війна з Росією З Росії заборонили вивозити патрони та гільзи
commentss НОВИНИ Всі новини

З Росії заборонили вивозити патрони та гільзи

Російська промисловість, вважають російські автори, може зіткнутися з дефіцитом не тільки снарядів, а й патронів

31 травня 2023, 17:34
Поділіться публікацією:

Уряд Росії ввів тимчасову заборону на вивезення з країни набоїв для цивільної та службової нарізної зброї, а також гільз для набоїв до нарізної вогнепальної зброї певних калібрів. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає DW.

З Росії заборонили вивозити патрони та гільзи

На Росію може чекати патронний голод

Як йдеться у постанові, підписаній прем'єр-міністром РФ Михайлом Мішустіним, це зроблено на виконання указу президента про "спеціальні економічні заходи у сфері зовнішньоекономічної діяльності" та "спрямовано на забезпечення захисту інтересів держави". Інших подробиць у документі не наведено.

Заборона діятиме до кінця року і не поширюється, зокрема на вивіз патронів та гільз для "забезпечення діяльності Збройних сил РФ, інших військ, військових формувань". Також дозволяється вивозити патрони та гільзи для полювання, участі у спортивних заходах, виставках чи в історико-культурних заходах.

Російський автор Анатолій Несміян так прокоментував цей урядовий захід:

"Раптова заборона на експорт патронів і гільз може означати настання патронного голоду. Що в цілому повністю відповідає концепції військового будівництва, започаткованої при Сердюкові. Передбачалося, що армія Росії буде такою військово-поліцейською силою, здатною на проведення коротких операцій у відсталих регіонах світу у форматі примуса до миру чи миротворчих місій щодо якихось малорозвинених варварів.У Сирії цей формат чудово працював, поки армія не встромилася в рівну їй за могутністю турецьку. Ну, а "Вагнер" на власній шкурі не відчув можливості американської військової машини трохи пізніше на лівому березі Євфрату. Але по відношенню до тубільних формувань армія поралась, а де тубільці її починали ганяти, як зайця, на кшталт Пальміри, з'являлася ПВК, що підчищає армійські косяки", — пише автор. — "Патронний голод — це вже саме дно. Глибше бути не може. Це тотальна деградація ВПК та армії, нижче якої вже починаються процеси деструкції в чистому вигляді. Патронне виробництво — це початок четвертого технологічного укладу, і якщо проблеми з ним, то індустріальне суспільство ми, вважайте, вже проскочили. Вниз. Далі — мануфактури та промисли".

Тим часом, росіяни підривають дороги, якими їхали брати Київ "за три дні" .

У Росії розпочали будівництво комплексів для зберігання тіл загиблих в Україні військових.

А Путін боїться залишати територію Росії.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини