Головна Новини Суспільство Війна з Росією З чим пов'язані візити Зеленського до ключових союзників України – які очікування
commentss НОВИНИ Всі новини

З чим пов'язані візити Зеленського до ключових союзників України – які очікування

Швидше за все, під час зустрічей вирішувалися стратегічно завдання та цілі, які неможливо обговорювати онлайн або за допомогою різних представників, навіть на рівні міністрів

9 лютого 2023, 11:50 comments1501
Поділіться публікацією:

Президент України продовжує європейське турне. Він вже побував у Великій Британії, погодивши постачання далекобійної зброї, а також у Парижі, де зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном та німецьким канцлером Олафом Шольцом. На черзі – Брюссель, де відбудеться саміт ЄС. Які проміжні підсумки цієї поїздки слід зазначити? Які очікування від євротурне Зеленського загалом? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

З чим пов'язані візити Зеленського до ключових союзників України – які очікування

Зеленський, Макрон та Шольц. Фото: сайт Офісу президента

Україна готується до нової фази війни

Експерт Аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ наголошує, що весь цей євротур – підготовка до нової фази війни.

"Це безпрецедентне за насиченістю турне. Зустрічі в один день із трьома лідерами найбільших європейських держав, дві з яких визначають політику Євросоюзу (Франція та Німеччина – Макрон та Шольц відповідно), а перед цим відвідування Великобританії (прем'єр Сунак, король Карл III, виступ у парламенті, візит на військову базу) як одного із стратегічних союзників України – кажуть самі за себе. Просто тактичні питання не могли бути предметом такої серйозної низки візитів. Напевно, вирішувалися стратегічно завдання та цілі, які неможливо обговорювати онлайн чи за допомогою різних представників, навіть на рівні міністрів. Ці питання вимагали безпосередньої участі у переговорах українського лідера. Причому основна частина точно була тет-а-тет", – упевнений Олексій Кущ.

Візити, за його словами, пов'язані з тим, що зараз Україна вступає до вирішальної стадії війни, про що говорять фактично всі експерти.

"Росія підготувала величезну армію для другої фази наступу. Це по суті другий раунд повномасштабної війни. І дії Зеленського спрямовані на те, щоби зібрати максимальну міжнародну допомогу у всіх її компонентах. Насамперед, мова, звісно, про військову допомогу. Танки, літаки, ті види боєприпасів, про які в пресі зазвичай не йдеться. Найчастіше, коли союзники оприлюднюють, що саме передали Україні, ця військова допомога вже перебуває у нашій країні. А відповідні заяви союзників її просто легалізують. Гадаю, що готуються певні сюрпризи у військово-технічному плані – неприємні для росіян. Які вони відчують на полі бою", – прогнозує Олексій Кущ.

Отже, продовжує він, основна мета візиту – максимальне отримання військово-технічної допомоги якнайшвидше.

"Плюс – політична складова. Новий етап війни передбачає і нову консолідовану реакцію наших західних союзників, – зазначає експерт. – Найімовірніше, до річниці вторгнення, до 24 лютого, буде підготовлено десятий "ювілейний" пакет антиросійських санкцій від європейців. І Зеленський зараз намагається досягти того, щоб цей пакет виявився максимально токсичним для РФ. Діючим щодо обвалення економіки країни-агресора".

Захід демонструє, що вже не боїться Росію – і має намір допомогти Україні перемогти агресора

Політексперт, кандидат політичних наук Олександр Палій розмірковує так:

"Найголовніше – це початок процесу постачання далекобійної зброї та літаків. Першою тут, як завжди, виступає Великобританія, від неї вже отримані певні результати з цих двох питань".

Обидва ці питання, наголошує експерт, є найважливішими для нас у ракурсі відбиття російської агресії.

"Інші теми, зокрема економічна підтримка України з боку Заходу, теж порушуються. І теж у позитивному для нас ключі", – зазначає Олександр Палій.

На його думку, Захід демонструє, що вже не боїться Росію – і має намір допомогти Україні перемогти агресора.

"Під час нинішнього візиту Зеленського це стало особливо очевидним", – констатує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як Кремль готує великий наступ на Україну – чого варто чекати в найближчому майбутньому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

buuuu

9 лютого 2023, 14:20

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)------> https://e.vg/ntech


Новини