Головна Новини Суспільство Війна з Росією З боєприпасами в України тепер має бути все гаразд: у Чехії зробили обнадійливу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

З боєприпасами в України тепер має бути все гаразд: у Чехії зробили обнадійливу заяву

Глава МЗС Чехії підтвердив, що Україна безперервно отримуватиме боєприпаси в рамках чеської ініціативи

15 червня 2024, 11:10 comments1196
Поділіться публікацією:

Найближчими днями в Україну прибудуть перші боєприпаси у рамках чеської ініціативи. Як передає порт "Коментарі", про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський.

З боєприпасами в України тепер має бути все гаразд: у Чехії зробили обнадійливу заяву

Боєприпаси. Фото: з відкритих джерел

Міністр зазначив, що цього року Київ може отримати значну кількість боєприпасів, постачання відбуватимуться безперервно.

"На цей час через різні канали Чехія поставила понад мільйон снарядів для України", — зазначив Липавський.

Глава чеського зовнішньополітичного відомства додав, що ініціатива Праги допоможе продовжити їхнє постачання ЗСУ.

Участь у ній беруть 20 країн, п'ять із них уже відправили гроші. За них Чехія може купити боєприпаси в інших держав, наприклад, у Німеччини, Нідерландів, Данії, Португалії та Канади.

"Країни повинні оголосити, що угоди, які вони оплачують, виконані, або ж (пояснити – ред.), на якому етапі вони перебувають", — додав міністр.

Зазначимо, раніше чеська компанія Czechoslovak Group (CSG), один із найбільших постачальників боєприпасів у Центральній Європі, попередила, що зростання цін та низька якість означають, що половина отриманих нею снарядів не може бути відправлена Україні так швидко, як планувалося. Тоді ж повідомлялося, що перші снаряди почнуть активно надходити до України у червні. Очевидно, виходячи зі слів глави МЗС Чехії, так воно і відбувається.

Читайте також на порталі "Коментарі" — КНДР відправила до Росії щонайменше 10 тисяч морських контейнерів, які можуть утримувати до 4,8 мільйонів артилерійських снарядів, повідомив міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік. Про це Шин Вон Сік заявив в інтерв'ю Bloomberg News.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини