Головна Новини Суспільство Війна з Росією Юрій Ігнат критично відреагував на інформацію про початок навчань українських пілотів
commentss НОВИНИ Всі новини

Юрій Ігнат критично відреагував на інформацію про початок навчань українських пілотів

Представник Повітряних сил ЗСУ розповів чи насправді почалось навчання українських пілотів за кордоном.

27 червня 2023, 16:22
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що станом на 27 червня навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16 поки не почалось, однак додав, що процес запущений. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ефірі телемарафону.

Юрій Ігнат критично відреагував на інформацію про початок навчань українських пілотів

Речник ПС Юрій Ігнат. Фото з відкритих джерел

За словами Ігната Україна вже підготувала список пілотів, які першими потраплять на навчання на бойових літаках за кордоном. В основному в список потрапили ті пілоти, які вже мають певну кількість годин польоту, а також бойовий досвід. Це зменшить їх термін навчання. Після досвідчених льотчиків за кордон вирушать і курсанти.

"Процес іде, він не буде швидким, але він розпочатий. Будуть різні програми й, зокрема, первинної підготовки курсантів. Ми маємо дивитися далеко вперед", — говорить Речник Повітряних сил ЗСУ.

Також Ігнат відреагував на повідомлення інформації агентства Associated Press, яке заявило про початок навчань для українських пілотів посилаючись на заяву в.о міністра оборони Данії Троельса Поульсена. Він вказав, що Данія "зробила крок до навчання".

"Вкотре хочу наголосили, що не відбувається навчання українських пілотів. Хто б там що не говорив. У нас пілотів відправляють щотижня на навчання, на жаль, лише в засобах масової інформації", — повідомив Ігнат.

Раніше портал "Коментарі" писав, що очільник Міноборони вказав свою очікувану дату, коли бойові літаки F-16 потраплять в Україну.

Також "Коментарі" писали про те що росіяни проводять військові навчання у Балтійському морі та здійснюють вогонь по крилатим ракетам. Це вже другі навчання росіян у Балтійському морі у червні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини