Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, яка країна розпочала навчання українських пілотів на F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яка країна розпочала навчання українських пілотів на F-16

Данія першою розпочала навчання українських пілотів на F-16

26 червня 2023, 15:22
Поділіться публікацією:

У Данії офіційно стартували навчання українських пілотів на винищувачах F-16. До того ж, країна планує замінити свої літаки F-16 на F-35 раніше, ніж очікувалося. Отже, великий шанс, що Україна може отримати сучасні винищувачі трохи раніше, ніж було обіцяно спочатку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "AP".

Стало відомо, яка країна розпочала навчання українських пілотів на F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що виконуючий обов'язки міністра оборони Троелс Лунд Поульсен зазначив, що Данія, яка є членом НАТО, "зробила крок щодо початку навчання та підвищення кваліфікації українських пілотів".

"Ми також розглянемо, чи варто робити конкретні пожертвування Україні данських винищувачів F-16 і скільки їх має бути", — заявив він.

За його словами, українські пілоти мають освоїти основні ази керування сучасними літаками. На це має піти від шести до восьми місяців. Крім того, він також заявив, що Данія зніме літаки F-16 із озброєння у 2025 році. Це на два роки раніше, ніж було заплановано.

Так, країна замовила 27 винищувачів F-35A, які замінять більш як 40-річні F-16. Перехід на F-35A Joint Strike Fighter відбудеться з кінця 2023 року до кінця 2025 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — слідом за Британією, Францією, Нідерландами про готовність навчати українських пілотів, ставши частиною "літакової коаліції", заявила Бельгія. І хоч безпосередньо про передачу нам тих же британських винищувачів Eurofighter Typhoon поки не йдеться, лід, схоже, рушив. У Міноборони України, до речі, раніше зазначили, що ми потребуємо 40-50 літаків на кшталт американських винищувачів F-16. Які перспективи того, що ми в найближчому майбутньому отримаємо потрібні "крила"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – вже не цього року: ЗМІ дізналися про нову дату, коли Україна може отримати F-16.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини