Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яку провокацію можуть влаштувати у Москві на 9 травня
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку провокацію можуть влаштувати у Москві на 9 травня

Метою можливої провокації стане втягування ОДКБ у війну з Україною

8 травня 2023, 22:54
Поділіться публікацією:

Завтра, 9 травня, під час параду на Червоній площі в Москві щодо одного чи кількох президентів країн ОДКБ може бути здійснена провокація, організована Кремлем. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив військовий експерт Роман Світан.

Яку провокацію можуть влаштувати у Москві на 9 травня

Лукашенко може більш дієво приєднатися до війни проти України

"На травневі свята може бути провокація росіян щодо завдання удару по одному з президентів ОДКБ", — заявив Роман Світан, коментуючи прибуття президентів СНД до Москви, для святкування 9 травня. — Вони всі, зауважте, входять до ОДКБ".

Метою можливої провокації, на думку Романа Світана, є створення приводу для втягування у війну проти України однією з країн ОДКБ.

"Це може бути одним із його омріяних планів — ввести у війну одну з країн ОДКБ. Після замаху на одного з президентів може бути запущений механізм вступу ОДКБ у війну", — говорить про Путіна Роман Світан.

На думку експерта, найбільш підходящою для цієї ролі є Білорусь, президент якої може "підписатися" під вступ до війни проти України.

Нагадаємо, що для святкування 9 травня до Москви прилетіли глави шести країн: з Білорусі — Олександр Лукашенко, президент Таджикистану Емомалі Рахмон, президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв, президент Киргизстану Садир Жапаров, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян. Очікується також прибуття президента Туркменії Сердара Бердимухамедова.

Тим часом, у боях під Бахмутом загинув керівник дитячого театру "Казка".

Російському актору, який виправдовує війну проти України, повідомили про підозру.

А окупанти пропонують українцям виїжджати до Дагестану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини