Головна Новини Суспільство Війна з Росією Якщо не вдасться - постраждаємо всі ми: у чому небезпека боїв у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо не вдасться - постраждаємо всі ми: у чому небезпека боїв у Курській області

Неочікуваний наступ України на Курську область може змінити хід війни. Однак ситуація з боями на території Росії становить ризик для українського фронту.

12 серпня 2024, 11:42 comments6639
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Військовий експерт та колишній співробітник СБУ Іван Ступак заявив, що військова операція українських сил у Курській області має високу ймовірність на успіх. Проте, за його словами, вона також становить великий ризик для України.

Якщо не вдасться - постраждаємо всі ми: у чому небезпека боїв у Курській області

Український військовий. Фото з відкритих джерел

Іван Ступак в ефірі телеканалу "Еспресо" поділився своїми думками щодо прориву російського кордону та боїв у Курській області. За його словами, сили, які беруть участь у військовій операції на території Росії, частково послаблюють позиції ЗСУ на лінії фронту в Україні.

"Ризик високий, надзвичайно високий, — велика ймовірність успіху, так і велика ймовірність поразки,-  що таким чином ми, розтягнувши свої сили, руйнуємо фронт на сході, на півдні, в Харківській області", — вказує Ступак 

Військовий експерт також наголошує, що завдяки ефекту несподіванки Україна може отримати важіль впливу для мирних переговорів, щоб змусити росіян відводити свої війська з українських територій.

"Якщо все вдасться, Зеленський буде чемпіоном, якщо не вдасться — постраждаємо всі ми. Але дійсно зараз пишеться історія, без перебільшення, без кліше: якщо все вдасться, робота складеться, як вона була задумана. Впевнений, що найближчі 30 років в кожній військовій академії будуть проходити цей курс і вивчати: як країна, у якої немає ані свого флоту, ані великих сухопутних ресурсів, ані своєї ядерної зброї, нападає на країну, у якої найбільший арсенал ядерного озброєння у світі", — вважає Ступак.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військова операція у Курській області може стати найбільш ризикованим рішенням Зеленського у війні.

Також "Коментарі" писали, що завдяки боям у Курській області Україна змінює хід війни та стирає "червоні лінії" Кремля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини