Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Червоні лінії" Кремля більше не існують: Україна змінює хід війни
commentss НОВИНИ Всі новини

"Червоні лінії" Кремля більше не існують: Україна змінює хід війни

Україна перевела війну на територію Росії та стерла одну з головних "червоних ліній" Заходу у війні.

12 серпня 2024, 10:15 comments1002
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Деякі західні партнери України постійно вказували на "червоні лінії" Кремля, які не слід переходити. На їх думку, це могло б призвести до початку Третьої світової війни та ядерного Армагедону. Однак військова операція України у Курській області стирає ці "червоні лінії", вважає аналітик Шведського інституту міжнародних відносин Андреас Умланд.

"Червоні лінії" Кремля більше не існують: Україна змінює хід війни

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Андреас Умланд опублікував статтю на Foreign Policy у якій вказує на хибність Заходу щодо "червоних ліній", які вони собі встановили. За словами Умланда, у США та Німеччині вважали такими неприйнятними межами заборону використовувати західну зброю на території Росії, обмежували радіус застосування іноземної зброї для України, а також були проти перенесення війни на територію Росії. 

"Частково ефект і мета Курської операції може полягати в тому, щоб ще раз продемонструвати хибність аргументу червоної лінії", — вказує Умланд.

За його словами, Україна можливо намагається боями у Курській області пришвидшити закінчення війни. 

"Операція дає зрозуміти президенту Росії Володимиру Путіну, що Україна зберігає значний потенціал, щоб завдати болю Росії. І якщо українські війська зможуть утримати та зберегти контроль над російською територією — це може посилити вплив України на будь-які потенційні переговори про припинення війни", — пише експерт.

Умланд наголошує, що несподіваний наступ України підриває поширену думку, що Путін має усі важелі впливу, щоб диктувати умови припинення вогню. Крім того, на Путіна буде здійснюватись тиск всередині країни, щоб він повернув взяті під український контроль території РФ.

Андреас Умланд додає, що таким чином Україна отримала важливий важіль для переговорів. Військова операція у Курській області узгоджується зі словами Зеленського, що Україна готова до переговорів та не повинна відвойовувати усі території військовим шляхом, а може це зробити за допомогою дипломатії. Таким чином, окуповану територію Росії можна було б обміняти на окуповану територію України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Захід змінив свою думку щодо військової операції України у Курській області.

Також "Коментарі" писали про те, за яких умов російські олігархи можуть піти проти Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини