Головна Новини Суспільство Війна з Росією Який штраф можна отримати за ухилення від мобілізації: як його можна уникнути
commentss НОВИНИ Всі новини

Який штраф можна отримати за ухилення від мобілізації: як його можна уникнути

Адвокат пояснив за яких умов можна уникнути штрафу за ухилення від вручення повістки під час мобілізації.

31 жовтня 2023, 17:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Адвокат Ростислав Кравець розповів про випадок, коли до нього звернувся чоловік, який не отримував повістки, однак повинен був сплатити штраф за ухилення від мобілізації. Адвокат пояснив, як в такій ситуації діяти. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Уніан".

Який штраф можна отримати за ухилення від мобілізації: як його можна уникнути

Який штраф можна отримати за ухилення від мобілізації. Фото з відкритих джерел

Ростислав Кравець пояснює, що оскаржити штраф за повістку можливо, якщо ви її не отримували особисто, або вона не була вручена через адміністрацію вашого підприємства.

"Якщо вам повістка ніде не вручалась, ви ніде не розписувались, то, відповідно, у вас є всі підстави для оскарження таких штрафів", — розповів правник на своєму YouTube-каналі.

Перший штраф за статтею 210 п. 1 КУпАП "Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію", що означає спробу уникнення повістки — становить 1700-3400 грн, тоді як друге правопорушення подібного типу буде коштуватиме 3400-5200 грн. Правник наголошує, що оскаржити штраф можна за 10 днів після його отримання.

"Я б радив його оскаржити в разі, якщо ви його отримали, для того, щоб надалі цей штраф не переріс вже у кримінальне провадження", — розповів Кравець.

Слід зазначити, що у період воєнного стану в Україні та за спробу уникнути вручення повістки передбачена не лише адміністративна, а також кримінальна відповідальність. Такий злочин карається позбавленням волі на 3-5 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ЗСУ пояснили, що означає перша та друга повістки, які видаються військовозобов'язаному.

Також "Коментарі" писали, що в Україні планують запустити смарт-мобілізацію. Очільник Мінцифри розповів, коли чекати нововведення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини