Головна Новини Суспільство Війна з Росією Які результати затяжного рейду на прикордоння РФ: чи починають щось усвідомлювати росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Які результати затяжного рейду на прикордоння РФ: чи починають щось усвідомлювати росіяни

Експерти сходяться на думці, що партизанські дії чудово себе зарекомендували

26 березня 2024, 16:15 comments1331
Поділіться публікацією:

Пішов третій тиждень рейду російських добровольців, які протистоять путінському режиму на території РФ. Представники Легіону "Свобода Росії" (ЛСР), Російського добровольчого корпусу (РДК) та Сибірського батальйону (СБ) закликають владу Бєлгородської та Курської областей прискорити евакуацію мирного населення та перестати прикриватися громадянами як живим щитом. Ну, а російський диктатор Володимир Путін традиційно звинувачує повстанців в акціях залякування, намагаючись пов'язати їхні дії з терактом у Підмосков'ї. Про що говорять такі довгі дії антипутінських росбатів на території РФ? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Які результати затяжного рейду на прикордоння РФ: чи починають щось усвідомлювати росіяни

Російський добровольчий корпус. Фото з відкритих джерел

Поки що у нас недостатньо сил, щоб закріпитися в російських населених пунктах на довгий час

Старший лейтенант, лицар ордена Богдана Хмельницького, колишній командир роти 47-ї бригади, експерт Аналітичної групи "Левіафан" Микола Мельник наголошує, що на території РФ немає російських добробатів. Там, пояснює він, діють підрозділи Головного управління розвідки Міноборони України, сформовані з громадян Росії та співчуваючих їм громадян інших країн.

"Потрібно визнати, що атака цих підрозділів на територію РФ була добре скоординована з ЗСУ, які надавали, зокрема, вогневу підтримку при заході та відході цих підрозділів. Наскільки я розумію, зараз здебільшого вони виведені з території Бєлгородської та Курської областей. Але війська РФ, схоже, продовжують воювати самі із собою. Можливо, залишилося кілька ДРГ, за якими ганяється незрівнянно велика кількість військ РФ", – зазначає ветеран.

Він вважає, що такі партизанські дії добре себе зарекомендували. Раптові атаки, розрив кинджальними ударами оборони противника, засідки – привід до серйозних втрат у лавах армії країни-агресора.

"Але поки що у нас недостатньо сил, щоб закріпитися у російських населених пунктах на довгий час, – вважає Микола Мельник. – До того ж, на жаль, російський народ не готовий до бунту проти путінського режиму. Ніхто не приєднується до антипутінських воєнізованих підрозділів. Відповідно запит на знесення путінського режиму в російському суспільстві досі не визрів".

Від таких рейдів поки важливіше медійний ефект

Політолог Володимир Цибулько розмірковує так:

"Затяжний рейд російських добровольців на територію РФ свідчить про те, що їхні лідери мають сигнали підтримки з інших регіонів. А сама операція виставляє російське політичне керівництво значно слабшим, ніж демонструє телевізор країни-агресора".

На думку експерта, від таких рейдів поки важливіший медійний ефект. Адже навіть тотальна монополія Кремля на медіа не допомагає приховати перенесення війни на російську територію.

"Вже пішла хвиля телефонних мінувань РФ після теракту в "Крокусі". Переляк російського населення лише посилює ту безвихідь, у яку загнав Путін свою країну", – констатує Володимир Цибулько.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи стане легше ЗСУ на фронті завдяки рейду РДК: чому добровольці не підуть на Москву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини