Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яке значення має Кліщіївка для звільнення Бахмута – що тепер чекає на росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке значення має Кліщіївка для звільнення Бахмута – що тепер чекає на росіян

Після кількох потужних артилерійських ударів з боку сил оборони окупанти змушені будуть бігти у бік Попасної

7 липня 2023, 09:38 comments1196
Поділіться публікацією:

Нині в районі Кліщіївки – селі на південь від Бахмута, тривають запеклі бої. ЗСУ вже кілька тижнів намагаються просунутися тут, намагаючись перерізати трасу на окуповану Горлівку, а також охопити вороже угрупування Бахмута з боку Донецька. При цьому спікер східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі загальнонаціонального телемарафону натякнув, що незабаром назва села Кліщіївка стане для росіян дуже символічною. Що відбувається навколо Кліщіївки? Чому вона важлива, під чиїм контролем висоти довкола цього населеного пункту? Чи є передумови оточення росіян? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, вивчивши думки експертів.

Яке значення має Кліщіївка для звільнення Бахмута – що тепер чекає на росіян

Контрнаступ ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Як тільки росіяни з Кліщіївки висуватимуть, одразу по полях їх знищуватиме наша артилерія

Військовий експерт Роман Світан в ефірі "24 каналу" розповів, що ЗСУ, звільнивши панівну висоту в районі Кліщіївки, взяли під свій вогневий контроль не лише цей населений пункт, а й Бахмут.

Експерт прогнозує, що незабаром росіяни дуже швидко побіжать, адже у них не залишиться іншого вибору, коли активніше працюватиме наша артилерія.

"Справа не в Кліщіївці, Кліщіївка — просто точка на карті. Панівна висота на південь від Бахмута — це та висота, з якої і Бахмут, і Кліщіївка під прямим вогневим впливом нашої артилерії. Те, що ми виконали — це взяли цю висоту. Кліщіївка піде як бонус, росіяни там не зможуть перебувати, туди навіть заходити і вибивати їх не треба, вони звідти втечуть після кількох потужних ударів артилерії", — пояснив експерт.

Він додав, що окупантам ризиковано відходити колонами, бо їх одразу ж розіб'є українська артилерія. Тому швидше за все відступатимуть групами, щоб спробувати вціліти.

Просування ЗСУ біля Бахмута турбує російських військових

Військовий експерт Владислав Селезньов у коментарі "РБК-Україна" розповів, що через своє географічне розташування Кліщіївка має тактичне значення, оскільки просування ще далі на схід фактично переріже повідомлення з окупованою Горлівкою. Це може створити певні проблеми для ворожих сил.

Експерт вважає, що ситуація у цьому районі разом із просуванням на схід від Берхівки (північний фланг) створює загрозу оперативного оточення Бахмута.

"І цей поступ натякає на те, що росіянам вже зараз час забиратися з Бахмута, тому що панівні висоти навколо цих населених пунктів вже де-факто контролюються українськими силами оборони", — заявив Селезньов.

Читайте також на порталі "Коментарі" – навіщо Росія залякує підривом Запорізької АЕС: пояснення Міноборони України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини