Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як в кіно: ухилянтів вивозили з України у потаємному місці
commentss НОВИНИ Всі новини

Як в кіно: ухилянтів вивозили з України у потаємному місці

Зловмисників затримала СБУ

18 квітня 2023, 13:25
Поділіться публікацією:

Контррозвідка СБУ затримала провідника Укрзалізниці, який перевозив ухилянтів за кордон у вентиляційній системі пасажирського вагона потяга Запоріжжя – Перемишль. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби відомства.

Як в кіно: ухилянтів вивозили з України у потаємному місці

Провідник вивозив ухилянтів у своєму купе

Щоб приховано вивозити своїх клієнтів за межі України, посадовець обладнав спеціальну схованку у вентиляційній системі купе провідника. У цій замкненій технологічній порожнині ухилянти мали ховатись під час проходження прикордонного паспортного контролю. За один рейс у схованці могла поміститись одна людина у "згорнутому" стані. Вартість такої "послуги" сягала близько 2,5 тис. дол. Сума залежала від терміновості втечі і розкладу руху потяга.

Втім, контррозвідники СБУ викрили нелегальний "трафік" і затримали залізничника на пункті пропуску "Мостиська-2" на спробі незаконного вивезення військовозобов’язаного за кордон.

Наразі затриманому посадовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон). 

Тим часом, стало відомо, як змінилась суспільна думка в Україні щодо питань війни та ковіду.

Макрон планує запропонувати Китаю план для Україні.

А СБУ затримала доньку відомого колаборанта. Після захоплення рашистами селища фігурантка однією з перших підтримала російських загарбників і добровільно вступила до лав місцевої окупаційної адміністрації. За протекції колаборанта його доньку призначили очільницею "відділу", де вона займалася запровадженням освітніх "стандартів" РФ на території захопленої громади. 

Після визволення правобережної частини Херсонської області ворожа поплічниця переїхала до Вінниччини, де переховувалася під виглядом переселенки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини