Головна Новини Суспільство Війна з Росією Макрон готує план для Китаю, який стане основою для мирних переговорів між Україною та Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон готує план для Китаю, який стане основою для мирних переговорів між Україною та Росією

Президент Франції готує план для мирних переговорів між Україною та Росією.

18 квітня 2023, 12:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон доручив своїм помічникам розробити план, який в майбутньому може призвести до початку мирних переговорів між Україною та Росією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Макрон готує план для Китаю, який стане основою для мирних переговорів між Україною та Росією

Еммануель Макрон та Сі Цзіньпін. Фото з відкритих джерел

Макрон наказав раднику із зовнішньої політики Еммануелю Бонне разом у співпраці з китайським дипломатом Ван І створити певні рамки, які можуть бути використані для майбутніх переговорів України та Росії щодо закінчення війни. Згідно з цими планами, передбачено, що переговори Києва та Москви відбудуться влітку цього року.

Під час нещодавньої поїздки до Китаю, Макрон намагався переконати Сі Цзіньпіна натиснути на Росію, а також просив, аби лідер КНР поговорив з президентом України Володимиром Зеленським. Проте в обох випадках зусилля президента Франції були марні. Окрім того, Макрона критикують союзники за його слова, адже французький лідер нещодавно заявив, що Захід не повинен "принижувати" Росію.

Наразі невідомо, чи Україна підтримає план Макрона, проте слід нагадати, що подібні пропозиції українська влада відхиляє, адже в їх основу входить припинення вогню, що дасть Росії можливість зберегти окуповані території.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Фон дер Ляєн зазнала принижень у Китаї, тоді як президент Франції Еммануель Макрон купається у променях слави.

Також "Коментарі" писали про угорського прем'єра Віктора Орбана, який підтримав суперечливу пропозицію французького лідера Еммануеля Макрона. Президент Франції наголосив, що Європа має бути більш автономна від США та не втручатись в "кризи, які не є нашими".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини