Головна Новини Суспільство робота і кар'єра COVID та війна: як змінилась суспільна думка в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

COVID та війна: як змінилась суспільна думка в Україні

Суспільні настрої вивчали спеціалісти "Active Group"

18 квітня 2023, 12:58
Поділіться публікацією:

Спеціалісти "Active Group" порівняли, як змінились оцінки українців з лютого 2022 року до квітня 2023 в питанні щодо того, що найбільше погіршує добробут в країні. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на дані дослідження.

COVID та війна: як змінилась суспільна думка в Україні

Війна посіла головне місце в думках українців

До широкомасштабного вторгнення до України такими причинами українці переважно вважали пандемію коронавірусної хвороби та заходи держави щодо її подолання, а також невдалі реформи. Після широкомасштабного вторгнення саме російську агресію українці зараховують до основного чинника, який погіршує їх добробут. Так, в лютому 2022 на погіршення добробуту через російську агресію звертали увагу 31,6% опитаних, то вже за рік — у лютому 2023 року — вже 89,7% опитаних. Причому, за наступні два місяці цей показник майже не змінився — 88% опитаних у квітні пов'язують погіршення свого добробуту і добробуту в країні з російською агресією.

Серед інших причин українці в квітні 2023 року назвали зростання тарифів та збільшення податків (51,7%), невдалі реформи (39,2%), несприятливе становище у зовнішній політиці (15,1%).

Цікаво, що епідемія ковід, яка на початку минулого року, займала перше місце в суспільній думці серед причин погіршення добробуту, наразі посідає останнє місце. Її, як причину погіршення становища в Україні, назвали лише 12%.

Дослідження здійснено компанією "Active Group" за допомогою онлайн-панелі "SunFlower Sociology". Метод: самозаповнення анкет громадянами України віком 18 та більше років. Вибірка: 600 анкет (репрезентативна за віком, статтю та регіоном України). Період збору даних: 16 квітня 2023 року.

Тим часом, стало відомо, на скільки ефективно діяла українська економічна влада у період війни

СБУ затримала доньку відомого колаборанта.

А експерти розповіли, про що говорить "миротворчість" низки країн



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини