Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як Україна утримуватиме Бахмут: думка експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Україна утримуватиме Бахмут: думка експерта

Сили оборони триматимуться на новому рубежі, обороняючи західний Бахмут

1 травня 2023, 18:35 comments1343
Поділіться публікацією:

Траса з Костянтинівки на Хромове зараз і найближчі тижні буде кордоном української оборони в Бахмуті і біля нього. При цьому роль "дороги життя" виконує не згадана дорога, а польові накатані дороги. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на військового експерта Романа Світана, який дав інтерв'ю 24 каналу.

Як Україна утримуватиме Бахмут: думка експерта

Новий український рубіж оборони, за версією Романа Світана

За його словами, дорога Костянтинівка-Бахмут-Хромове виконуватиме роль "останнього рубежу" української оборони на цій ділянці фронту найближчим часом.

– Її ми утримуватимемо за допомогою Бахмутського гарнізону та гарнізону Часового Яру, – каже Роман Світан. — У районі Часового Яру зараз уже відбудовано другу, потужну, лінію оборони, тому у росіян немає шансів пройти Часів Яр. Часівярський гарнізон зараз фактично вже починає свою оборону вздовж цієї траси.

Вона утримуватиметься до наступальних дій української армії на інших ділянках фронту.

Раніше військовий експерт Олег Жданов пояснював, що у разі захоплення противником Бахмута вагнерівці впруться в нову лінію української оборони. Оскільки Бахмут оточують височини. На них, найімовірніше, Україна вже облаштувала нові рубежі оборони. Таким чином, Сили оборони, з великою ймовірністю, продовжать тут свою тактику організованого відступу з кордону на кордон. При цьому перемелюючи бойовий потенціал супротивника.

"Бахмут був, є і найближчим часом залишиться однією з найгарячіших точок на всьому тисячокілометровому відтинку фронту", — каже Роман Світан. — "Бахмут ми втримаємо. Західна його частина є однією з ліній оборони Часівярського гарнізону, який працює на утримання західної частини Бахмуту за допомогою засобів далекого враження".

Тиск противника в Бахмуті може послабитись лише з початком українського контрнаступу.

Тим часом, у ЗСУ назвали мету нових ракетних ударів по Україні.

Стало відомо, що замінить західні літаки під час українського контрнаступу.

А лікарі видалили у жінки гігантську пухлину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини