Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як Україна поверне Крим: план у три етапи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Україна поверне Крим: план у три етапи

Керівництво України збирається звільнити анексований Росією Крим у кілька етапів.

31 липня 2023, 09:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військові експерти вважають, що Україні не вдасться повернути Крим військовим шляхом. Натомість українське керівництво хоче за допомогою "військово-політичної операції" в три етапи змусити росіян поводитися нестандартно та залишити анексований півострів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання аналіз видання Die Welt.

Як Україна поверне Крим: план у три етапи

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Деокупація Криму має відбутись не через введення військ, а через добровільний відхід росіян з Криму. Колишній підполковник армії США Александр Віндман вважає, що Росія побудувала на півострові фортецю, тому військовим шляхом Крим звільнити немає можливості.

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів виданню The Atlantic, що Україна поверне Крим без бою. Планується "військово-політична операція". Ця концепція походить від американського військового стратега та колишнього генерала Бена Ходжеса.

Перший етап

Україна збирається ізолювати півострів. Наразі росіяни контролюють сухопутний міст до Криму. Він пролягає від Ростова-на-Дону в Росії через тимчасово окупований Донецьк, Маріуполь, Бердянськ і Мелітополь. Це сполучення потрібне Москві для забезпечення Криму, адже після атак на Керченський міст, цей маршрут вважається ненадійним.

"Деблокада Херсона дозволить розраховувати на певні дії з блокування коридору в Крим", — вважає радник ОП Михайло Подоляк.

Другий етап

Коли Україна візьме під контроль сухопутний шлях до Криму, розпочнеться другий етап. ЗСУ мають атакувати військово-морський флот РФ за допомогою морських безпілотників, не даючи окупантам забезпечити постачання півострова морем. Україна хоче перекрити повітряний шлях, знищивши аеропорти ракетами великої дальності. Як тільки півострів буде ізольовано, українська армія має знищити військові бази. За словами Михайла Подоляка це призведе до деморалізації російської армії та паніки населення, що змусить росіян піти з півострова.

Третій етап

Коли фаза ізоляції та вигнання закінчиться, настане третій етап, який є фактичним звільненням Криму. За це відповідає спеціальний представник президента України в Криму Таміла Ташева. Вона запропонувала план, як має відбуватися реінтеграція півострова з територією України. Де основна ідея навколо дерусифікації, подібної до денацифікації Німеччини після Другої світової війни. За її планом росіяни мають залишити Крим.

"Росіяни в Криму є співучасниками злочину колонізації", — говорить Ташева та додає, що в інакшому випадку вони опиняться перед Міжнародним кримінальним судом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський генерал назвав зброю, яка зробить Крим непридатним для російських сил.

Також "Коментарі" писали, що військовий ЗСУ Євген Карась назвав дату, коли Україна звільнить Крим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини