Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як Україна готується до захисту енергетичних об'єктів узимку: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Україна готується до захисту енергетичних об'єктів узимку: подробиці

За інформацією Reuters, Україна готує ППО до захисту енергоінфраструктури взимку

8 вересня 2023, 08:27
Поділіться публікацією:

З наближенням сезону холодів є ймовірність, що росіяни знову намагатимуться атакувати об'єкти енергетичної інфраструктури. Тому Україна активно готується протидіяти цьому. Основна надія на новітні західні комплекси ППО, які мають допомогти мінімізувати збитки від російських ракетних та дронових атак. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Reuters".

Як Україна готується до захисту енергетичних об'єктів узимку: подробиці

ЗРК Patriot. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що майже половина енергосистеми зазнала пошкоджень в осінній та зимовий період 2022 року. Українські енергетики працювали активно. Тому більшість з тих об'єктів, які були пошкоджені, вже відремонтовані. До того ж всі найважливіші об'єкти енергоінфраструктури тепер під захистом засобів ППО, які передали західні партнери.

"Екіпажі українських систем ППО покладають надію на нове та найкраще озброєння, яке має допомогти утримати країну від скочування у темряву протягом другої зими російських ударів дронам та ракетами", — зазначають автори статті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна готується до складної зими: у Нафтогазі суттєво збільшили щоденний видобуток газу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Вадим Скібіцький попередив, що росіяни можуть спробувати знову залишити українців без світла та тепла в зимову пору року, атакуючи об'єкти енергетичної системи. У Кабміні наголошують на важливості децентралізації, мобільності генерації. Які важливі кроки для захисту нашої енергосистеми з урахуванням викликів минулого осінньо-зимового періоду вже зроблено? Що ще слід зробити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини