Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як можна ефективно "рознести" російські Ка-52 – на що чекає Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Як можна ефективно "рознести" російські Ка-52 – на що чекає Україна

Завдання Ка-52 - насамперед боротьба із наземними цілями

19 червня 2023, 11:05
Поділіться публікацією:

Британська розвідка повідомила, що війська країни-агресора, які стоять на півдні України, посилилися за рахунок додаткового перекидання на аеродром Бердянська додаткових ударних гелікоптерів. Чому Росія посилюється свою авіацію? Чим відповідає Україна під час контрнаступу? Видання "Коментарі" вирішило проаналізувати ці питання через думки експертів.

Як можна ефективно "рознести" російські Ка-52 – на що чекає Україна

Росіяни змушені застосовувати ударні гелікоптери на півдні України. Фото: ua.depositphotos.com

Артилерією стали виступати ударні вертольоти РФ, які методом кабрування обстрілювали позиції Сил оборони України

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у себе в Телеграм зазначив, що окупанти на півдні України зазнають критичного дефіциту артилерії, а тому змушені застосовувати ударні вертольоти, яким все частіше і частіше доводиться зближуватися з лінією фронту, де не тільки місцями є охоплення ППО України, але також мобільні групи з ПЗРК.

Олександр Коваленко зазначив, у травні російські загарбницькі війська мали рекордну кількість знищеної артилерії – 553 одиниць. За першу половину червня вже втрачено країною-агресором – 373 одиниці.

"Росіяни за півтора місяці втратили, як ніколи раніше, величезну кількість стволів, без яких вони не те що наступати, навіть оборонятися не можуть. Зрозуміло, їм терміново потрібна компенсація втрат, забезпечити яку розконсервацією та кульгавою логістикою неможливо. А тому в хід вступають гелікоптери", — заявив експерт.

За його словами, схожа схема працювала на правому березі Херсонської області, коли ЗСУ знищували артилерію РФ у режимі нон-стоп, а логістика не дозволяла компенсувати втрати. Тоді росіяни також активно почали використовувати ударні вертольоти.

Російський вертоліт Ка-52 – досить сучасний, але є момент: його можна збити за допомогою ПЗРК

Військовий експерт Павло Нарожний в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що російський гелікоптер Ка-52 – досить сучасний, але є момент: його можна збити за допомогою ПЗРК та сучасних засобів ППО.

"Якби у нас в руках були F-16, то це була б просто стрілянина по мішеням", — заявив експерт.

Він додав, що завдання Ка-52 – боротьба з наземними цілями насамперед, це знищення живої сили та бронетехніки. Цей вертоліт не зможе воювати проти винищувача, це не є його завданням.

"Чому ми не б'ємо по них (Ред. — Ка-52) у Бердянську? Ну, я думаю, всьому свій час", — прокоментував Нарожний.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чим виявився "мир африканською" – хто виграв від візитів африканських лідерів в Україну та РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини