Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як компанії США можуть допомагати РФ з обстрілом об'єктів в Україні: пояснення Буданова
commentss НОВИНИ Всі новини

Як компанії США можуть допомагати РФ з обстрілом об'єктів в Україні: пояснення Буданова

Кирило Буданов припустив, що РФ могла купувати супутникові знімки об'єктів в Україні у компаній із США

21 березня 2024, 15:50
Поділіться публікацією:

Керівник Головного управління розвідки України (ГУР) Кирило Буданов не відкинув, що Росія могла купувати супутникові знімки об'єктів в Україні в американських компаній. Як передає портал "Коментарі", про це глава української розвідки повідомив в інтерв'ю "Суспільні".

Як компанії США можуть допомагати РФ з обстрілом об'єктів в Україні: пояснення Буданова

Кирило Буданов. Фото: з відкритих джерел

"Всі країни купують, і ми у тому числі", — зазначив голова ГУР Міноборони.

За словами Буданова, це комерційна послуга.

"Вони (росіяни – ред.), як і раніше, використовували комерційні знімки", — констатував глава ГУР.

Раніше видання The Atlantic написало, що дальні удари Росії за допомогою крилатих ракет, ймовірно, наносяться з використанням супутникових зображень, наданих американськими компаніями.

За словами військового джерела, якого цитують у статті, "послідовність зрозуміла" — супутник робить знімки місця, а за кілька днів чи тижнів приземляється ракета. Іноді потім надсилається інший супутник для отримання додаткових зображень, можливо, для перевірки збитків.

"Кількість збігів, коли за зображеннями йдуть удари, занадто велика, щоб бути випадковою", — сказало джерело.

Також у статті наводяться кілька прикладів, коли запит знімків об'єктів в Україні збігався із ударами по них.

"Підозрілі випадки накопичуються, і оскільки багато компаній, які займаються супутниковими знімками, пропонують список архівних зображень із зазначенням дат і координат, можна переглянути десятки тисяч зображень, зроблених в Україні, і помітити підозрілі закономірності", — йдеться у статті.

Так, супутникові знімки також передували ударам у міських районах – у Львові незадовго до 26 березня 2022 року хтось доручив супутникові оглянути завод із виробництва військової броні.

"Він теж був вражений. Наприкінці січня цього року хтось доручив комерційній супутниковій компанії зробити свіжі знімки Києва, якраз перед тим, як місто зазнало ракетного обстрілу", — стверджує автор.

Читайте також на порталі "Коментарі" — над Києвом збили три десятки ракет: чи є "прильоти" і що відомо про постраждалих.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини