Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Втрати занижені": в Україні прокоментували дані США про загибель росіян під Бахмутом
commentss НОВИНИ Всі новини

"Втрати занижені": в Україні прокоментували дані США про загибель росіян під Бахмутом

Під Бахмутом загинуло і поранено більше, аніж сто тисяч росіян

3 травня 2023, 17:38
Поділіться публікацією:

Під Бахмутом за останні п'ять місяців загинуло і поранено більше, аніж сто тисяч росіян. Таку думку висловив та обгрунтував військовий експерт Олег Жданов, коментуючи заяву координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джона Кірбі.

"Втрати занижені": в Україні прокоментували дані США про загибель росіян під Бахмутом

Бахмут - це Україна

Нагадаємо, Джон Кірбі заявив, що російські втрати в боях за Бахмут за останні п'ять місяців становлять приблизно 100 000 вбитих і поранених. Зокрема, понад 20 000 загиблих, половина з них – із ПВК "Вагнер", яка рекрутувала засуджених із російських в'язниць. Ще 80 тисяч — поранені.

"Я думаю, що ця цифра дуже занижена, бо західні аналітики мають таку властивість — вони рахують тільки підтверджені втрати, — каже Олег Жданов в інтерв'ю Zaxid.net. — Коли є фото-, відеофіксація, або підтвердження з кілької джерел, тоді вони приймають її за істину. Якщо ми порівняємо російські втрати у техніці, за даними нашого Генштабу, та західних аналітичних центрів чи розвідок — вони будуть теж різнитися. Тому що ми збираємо боєві донесення по кілька разів на добу. І в них наші командири подають дані того, що реально відбулось в окопах, за визначений період часу. А вони (західні розвідки та аналітики — ред.) — збирають інформацію з відкритих джерел, іноді використовують напівзакриту інформацію, якщо в них є якісь свої інформатори. І якщо вона підтверджується, тоді цю втрату враховують. Якщо вона не підтверджується другим джерелом, то вони цю втрату не рахують".

Нагадаємо, що наразі Україна веде запеклі бої, обороняючи західну частину Бахмуту та трасу Хромове — Бахмут — Костянтинівка, яка, на думку воєнного експерта Романа Світана, стане новим рубежем оборони ЗСУ в цьому районі. Олег Жданов додає, що навіть в разі витіснення українських сил з Бахмуту супротивник не вийде на оперативний простір та упреться в новий рубіж оборони, який, ймовірно, зведений на височинах західніше Бахмуту. Оскільки місто лежить в низині.

Тим часом, в Україні виступили проти "третього Мінська"

У Зеленського прокоментували нічні атаки на Кремль.

А поблизу Донецька пролунали сильні вибухи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини