Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Не можна росіянам давати перезарядитись": в Україні виступили проти "третього Мінська"
commentss НОВИНИ Всі новини

"Не можна росіянам давати перезарядитись": в Україні виступили проти "третього Мінська"

Можлива змова з Росією, Китаєм, Францією та залишення у владі РФ Донбасу та Криму загрожує Україні новою, більш кровопролитною війною

3 травня 2023, 16:35
Поділіться публікацією:

Військовий експерт Роман Світан прокоментував слова міністра оборони Олексія Резнікова про можливий "жест доброї волі" з боку росіян і подальший мирний їхній відхід з територій Херсонської та Запорізької областей. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на інтерв'ю експерта Zaxid.net.

"Не можна росіянам давати перезарядитись": в Україні виступили проти "третього Мінська"

Творці другої мінської угоди

На думку Романа Світана, дана заява, а також слова міністра про можливе невоєнне вирішення проблеми окупації Криму, можуть свідчити про курс, що намітився, на "третій Мінськ". Можливе дипломатичне рішення зараз продавлюють Китай, Франція та Росія. Причому, на користь останньої зберегти від розгрому свою армію, свій престиж і відійти на нові рубежі. При цьому, ймовірно, Донбас та Крим залишаться під владою Росії на тривалий час чи навіть назавжди, вважає Роман Світан. На його думку, це тупиковий та вкрай згубний сценарій розвитку подій для України. Тимчасовий перепочинок Росія використовує для поповнення військових резервів і вже, зваживши на всі допущені помилки, навалиться на Україну з новою силою.

"Росіяни врятували свою армію від розгрому під Києвом і вона з'явилася на Донбасі, а ми втратили тисячі життів наших військовослужбовців, втратили Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Попасну – це ті сили, які виходили з півночі України та з'явилися на Донбасі. Коли росіяни виходили з правого берега Херсонщини, росіяни з'явилися на Донбасі, а ми втратили Соледар і тисячі наших військовослужбовців. Тому й ці військові підрозділи нікуди не подінуться, не розчиняться. Вони почнуть виконувати бойове завдання відразу ж, як тільки розгорнуться, – каже Роман Світан.

На думку експерта, Україна має використати нинішній момент, коли вона має бойовий потенціал і не давати накопичити РФ свій бойовий потенціал, який через розміри країни та населення у Росії об'єктивно більший.

— Дати росіянам перезарядитись? Їхній потенціал збільшиться не в два-три рази, а в 20-30 разів. І тоді шансів у нас просто не буде... Росіяни завжди запускали тему переговорів, коли їм треба було. Це не нам треба, це їм треба. Йти на поводу у росіян, це означає приректи себе ще до більших втрат, ніж є зараз. І тоді вони вже наступного разу зупиняться не на Дніпрі, а в районі Польщі... Або звільняємо зараз, або нас знищать через деякий час – нас, наших дітей та наших онуків, – вважає Роман Світан.

Тим часом, у Кремлі визнали, що Україна атакувала резиденцію Путіна.

Туреччина заявила про провокацію та закрила небо для однієї з країн.

А окупанти переганяють флот у РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини