Головна Новини Суспільство Війна з Росією Втрати від удару по Запоріжжю зросли: серед загиблих дівчинка-немовля
commentss НОВИНИ Всі новини

Втрати від удару по Запоріжжю зросли: серед загиблих дівчинка-немовля

Ракетний удар зруйнував багатоквартний будинок

5 березня 2023, 09:11
Поділіться публікацією:

13 осіб загинуло в Запоріжжі від рашистського удару по багатоквартирному будинку в Запоріжжі 2 березня. Такі останні дані ГУ ДСНС, повідомляють "Коментарі". Співробітники ДСНС врятували 11 осіб. З-під завалів будинку фахівці ДСНС деблокували 13 загиблих, з них одну 8-місячну дитину.

Втрати від удару по Запоріжжю зросли: серед загиблих дівчинка-немовля

Загибла родина

Рятувально-пошукова операція триває.

Серед загиблих ціла сім'я — батько, мати та їх новонарождена донька, повідомляють подробиці в соціальних мережах місцеві мешканці.

"Сьогодні дістали з-під завалів 5-поверхівки молоде подружжя Фурнік. Ілля та його дружина Каміла і маленька донечка Евеліна, їй було всього 7 місяців. Ще вагітна сиділа у підвалі під Василівкою, село Жеребянки. Вони дивом змогли виїхати на Західну Україну, народила чудову донечку. В лютому повернулися в Запоріжжя. Рідні в окупації тільки і жили думкою, що в них є маленька Евелінка, заради неї трималися, щоб потім побачити її, та не побачили, не потримали на ручках. Жили вони на 2 поверсі. Плита придавила всіх і зверху ще три поверхи на них. Знайшли  на першому поверсі всю родину на одному ліжку...", — розповідають в соціальних мережах знайомі родини.

Як повідомляює прес-служба ГУ ДСНС, комунальні служби вивезли понад 853 тонни будівельних уламків.  Психологи ДСНС на місті події надали допомогу 100 мешканцям будинку та родичам постраждалих. У темну пору доби для освітлення місця проведення аварійно-рятувальних робіт співробітники ДСНС встановили 2 освітлювальних вежі. Починаючи з 2 березня до Пункту обігріву, який розгорнули рятувальники, звернулися 251 громадян.

Також під час розбору зруйнованих конструкцій будинку рятувальники дістали з-під завалів чотирьох котів та собаку.

Загалом до робіт залучено 101 співробітник з різних служб та 23 одиниці техніки, з них від ДСНС – 60 рятувальників та 13 одиниць техніки. На ліквідацію надзвичайної події залучені рятувальники Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України, підрозділи ДСНС Запорізької області, співробітники Національної поліції, комунальні служби, медики та волонтери.

Нагадаємо, що рашисти стали використовували нову потужну бомбу проти українських захисників, в ОП розповіли про ситуацію в Бахмуті, а Путін показав можливого наступника Кадирова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини