Головна Новини Суспільство Війна з Росією Втрати окупантів почали стрімко зростати: дані Генштабу
commentss НОВИНИ Всі новини

Втрати окупантів почали стрімко зростати: дані Генштабу

В останні дні Росія втрачає все більше солдатів за кожну добу

12 травня 2023, 09:35
Поділіться публікацією:

За вчорашній день українські воїни ліквідували 750 російських окупантів. Загалом від початку повномасштабного вторгнення в Україну російська армія вже втратила близько 197 670 своїх солдатів. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Втрати окупантів почали стрімко зростати: дані Генштабу

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

За вчорашній день українські бійці також знищили: 5 танків (всього – 3745), 8 бойових броньованих машин (7295), 15 артилерійських систем (3068), 2 РСЗВ (559), 2 установки ППО (312), 9 безпілотників оперативно (2636), 12 автомобілів та автоцистерн (5996), 2 одиниці спеціальної техніки (393).

Зазначимо, у ході локальних контратак біля Бахмуту українські захисники могли прорвати деякі рубежі російських загарбників. Успішні дії Сил оборони України в цьому районі посилили паніку у російському інформаційному просторі на тлі чуток про заплановані українські контрнаступи. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також на порталі "Коментарі" — в очікуванні 11-го санкційного пакету проти Росії: чи є ефект від санкцій, які вже запровадили раніше.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китайська Народна Республіка (КНР), яка рекордно наростила експорт до РФ, може потрапити під європейські санкції. На цьому ж фоні окремі країни, як та сама Італія, подумують залишити ініціативу Китаю "Один пояс, один шлях" заради покращення відносин із США. А генсек НАТО Єнс Столтенберг акцентує, що російсько-українська війна та її можливий результат вплинуть на рішення КНР атакувати чи не атакувати Тайвань. Як далі може діяти Китай? Чи є ймовірність, що він віддасть перевагу зменшенню явної та таємної підтримки РФ заради того, щоб зберегти нормальні відносини з Європою, а, можливо, і покращити відносини зі США? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини