Головна Новини Суспільство Війна з Росією Втеча з Криму: Росія перекинула рекордну кількість кораблів ЧФ до Новоросійська
commentss НОВИНИ Всі новини

Втеча з Криму: Росія перекинула рекордну кількість кораблів ЧФ до Новоросійська

Експерт OSINT стверджує, що Росія перекинула 14 кораблів Чорноморського флоту до Новоросійська

5 жовтня 2023, 07:47
Поділіться публікацією:

Супутникові знімки від 1 жовтня підтверджують, що 14 кораблів Чорноморського флоту РФ перекинули з тимчасово окупованого Севастополя до Новоросійська у Краснодарському краї Росії. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє американський OSINT-дослідник MT Anderson у Twitter із посиланням на дані супутників.

Втеча з Криму: Росія перекинула рекордну кількість кораблів ЧФ до Новоросійська

Росія рятує Чорноморський флот

За словами аналітика, до Новоросійська перебазувалися два фрегати проекту 11356 "Адмірал Ессен" і "Адмірал Макаров", три дизельні підводні човни, п'ять великих десантних кораблів і кілька малих ракетних кораблів.

Супутникові знімки від 2 жовтня показали, що у Феодосії в анексованому Криму знаходяться один великий десантний корабель, тральщики та малі ракетні кораблі.

Крім того, в самому Севастополі, судячи з знімків від 2 жовтня, залишаються чотири великі десантні кораблі проекту 775 (за класифікацією НАТО — Ropucha) та підводний човен класу Kilo.

Варто зазначити, молодший міністр оборони Великобританії Джеймс Хіпі під час виступу на Варшавському безпековому форумі заявив, що українським захисникам вдалося фактично завдати поразки російському флоту в Чорному морі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна значно активізувала удари по Криму. Останнім часом прилітало до Верхньосадового під Севастополем, де розташований запасний командний пункт Чорноморського флоту РФ. Завдано потужного удару по аеродрому "Саки". У п'ятницю, 22 вересня, удару було завдано безпосередньо по штабу Чорноморського флоту окупантів у Севастополі. Про що свідчить таке посилення атак на кримському напрямі? До чого це може спричинити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини