Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вступати в повітряні бої немає сенсу: що не так з українськими F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Вступати в повітряні бої немає сенсу: що не так з українськими F-16

Вже неодноразово говорилося, що важливим є не кількість переданих Україні літаків, а їхнє озброєння

17 вересня 2024, 17:18 comments5098
Поділіться публікацією:

Перші передані Україні західні винищувачі F-16 несуть ракети старої модифікації, з якими вступати в повітряний бій з ворогом немає жодного сенсу. Як інформує портал "Коментарі", таку заяву в інтерв’ю "Radio NV" зробив авіаексперт, провідний науковий співробітник Державного музею авіації Валерій Романенко.

Вступати в повітряні бої немає сенсу: що не так з українськими F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Зрозуміло, що 6 літаків, які ми отримали на початку, вони не дадуть результатів. І кількість переросте в якість, скажімо так, не від кількості отриманих бортів, а від того, наскільки ефективне озброєння і бортові системи оборони будуть передані нам разом з літаками", — зауважив авіаексперт.

За його словами, бортова система оборони переданих F-16 – досить ефективна, це остання європейська розробка, а от щодо озброєння є великі питання.

Валерій Романенко зауважив, що були представлені ракети дуже старої модифікації, з дальністю 95-105 км. 

"З такими нам вступати в повітряні бої сенсу немає, бо ми просто не дістанемо російські літаки. І тут не буде великої різниці між МіГ-29 і F-16... Єдине що, бортовий комплекс може врятувати від удара російськими ракетами. Тобто ситуація така, що нашим льотчикам ще треба освоювати ці літаки, використовуючи їх в місіях протиповітряної оборони для боротьби з шахедами й ракетами. Головне, це не кількість, це якість літака", — підкреслив Романенко.

При цьому експерт додав, що до кінця року Україна не отримає більше ескадрил'ї літаків F-16, і наразі продовжують готувати українських пілотів для цих винищувачів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до кінця 2024 року Україна отримає ще одну партію винищувачів F-16 від Данії. Точна дата та кількість літаків у нових постачаннях залишаються засекреченими з міркувань оперативної безпеки. Таку заяву зробив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен, інформує "DR".

Також видання "Коментарі" повідомляло — зелене світло: ще одна країна дозволила використовувати F-16 для ударів по Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини