Головна Новини Суспільство події Зелене світло: ще одна країна дозволила використовувати F-16 для ударів по Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зелене світло: ще одна країна дозволила використовувати F-16 для ударів по Росії

Нідерланди дозволили Україні використовувати F-16 для ударів по території Росії

10 вересня 2024, 18:54
Поділіться публікацією:

У знак солідарності та підтримки, Нідерланди надали Україні дозвіл на використання винищувачів F-16 для ударів по військових об'єктах Російської Федерації. Про це повідомляє  видання Frankfurter Allgemeine Zeitung. 

Зелене світло: ще одна країна дозволила використовувати F-16 для ударів по Росії

Нідерланди зелене світло Україні на використання F-16 проти РФНидерланды зеленый свет Украине на использование F-16 против РФ

За словами міністра оборони Нідерландів Рубена Брекельманса, таке рішення є відповіддю на заклики міжнародного співтовариства про необхідність забезпечення України необхідними ресурсами для захисту своєї території відповідно до міжнародного права.         

“Україні дозволено використовувати нашу зброю на території Росії, щоб захистити себе відповідно до міжнародного права” - заявив міністр оборони Рубен Брекельманс.       

Нагадаємо, що окрім цього, Амстердам анонсував виділення 80 млн євро на матеріали для обслуговування цих літаків, а також поставку ракет "повітря-повітря".                

Читайте також на порталі “Коментарі” — Чеська компанія Inflatech продемонструвала надувні макети винищувачів F-16, зокрема, з маркуванням ВПС України. Ці макети з'явилися через кілька тижнів після того, як підтвердилася інформація про перші справжні винищувачі F-16 на території України.                                    

Раніше “Коментарі” писали, що на війні в Україні міг загинути пілот, який проходив навчання на винищувачах F-16 в Данії. Інформацію про загибель 30-річного пілота Олексія Меся оприлюднив міський голова Луцька Ігор Поліщук. Згодом це підтвердила пресслужба Луцької міської ради. Проте пізніше обидва записи про загибель пілота були видалені.                           



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини