Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чекаємо на ще одну партію винищувачів: коли та від кого отримаємо F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Чекаємо на ще одну партію винищувачів: коли та від кого отримаємо F-16

В українському небі стане ще більше західних винищувачів, знову на допомогу прийде Данія

16 вересня 2024, 14:54 comments1530
Поділіться публікацією:

До кінця 2024 року Україна отримає ще одну партію винищувачів F-16 від Данії. Точна дата та кількість літаків у нових постачаннях залишаються засекреченими з міркувань оперативної безпеки. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен, інформує "DR".

Чекаємо на ще одну партію винищувачів: коли та від кого отримаємо F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Глава Міноборони Данії нагадав, що перший літак було передано Україні у серпні, а всього Данія пообіцяла поставити 19 винищувачів.

"У другій половині 2024 року буде передано ще один F-16", — підтвердив Поульсен.

Варто відзначити, що F-16 Fighting Falcon – це один із наймасовіших і найуспішніших багатоцільових винищувачів четвертого покоління. Розроблений у США, він був ухвалений багатьма країнами світу, включаючи Італію.

F-16 має високу маневреність, що дозволяє йому ефективно вести повітряний бій. Крім того, він може нести широкий спектр озброєння, включаючи ракети класу "повітря-повітря" та "повітря-земля", бомби та контейнери з некерованими ракетами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — посилення захисту українського неба від російських ракет та дронів обговорив напередодні міністр оборони України Рустем Умєров у телефонній розмові з міністром оборони Румунії Анджелом Тілваром.

Міністр оборони зазначив, що незабаром Україна отримає від румунських партнерів нову систему протиповітряної оборони Patriot.

F-16 в українському небі також побільшає: група наших пілотів уже проходить підготовку в Румунії.

"Дякував румунському колегі, народу і уряду його країни за підтримку та зміцнення нашої ППО. Домовилися продовжувати співпрацю. Планую свій візит до Румунії", – зазначив Умєров.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини