Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог кидає в бій всі резерви: мер Сєвєродонецька розповів про ситуацію в місті
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог кидає в бій всі резерви: мер Сєвєродонецька розповів про ситуацію в місті

Сєвєродонецьк та Лисичанськ розстрілюють з авіації та артилерії

20 червня 2022, 09:55
Поділіться публікацією:

На Луганщині найгарячіші точки фронту, там ворог штурмує Сєвєродонецьк, використовуючи таку ж тактику як і в Маріуполі — місто просто стирається з лиця землі, окупанти закидують його забороненими боєприпасами, бомбами, снарядами цілодобово. Під щільним вогнем українські захисники продовжують утримувати третину обласного центру — частину міста біля промзони та річки Сіверський Донець. Окупанти взяли під контроль Метьолкіне.

Ворог кидає в бій всі резерви: мер Сєвєродонецька розповів про ситуацію в місті

Фото Телеграм Луганська ОВА

Мер міста Олександр Стрюк говорить, що окупанти примусово виселяють містян з квартир та вивозять їх на підконтрольну їм територію, займаючи їх квартири начебто для облаштування там позицій. 

Місто обстрілюється з середини квітня, вуличні бої тривають кілька тижнів — росіяни контролюють більшу частину житлових кварталів. Російське командування кидає в бій нову живу силу, цілодобово точаться бої в місті під ударами ворожої артилерії, мінометів та з періодичними авіаударами, захисникам битися там досить складно. В Сєвєродонецьку обстріляли територію заводу "Склопластик" та полігон рятувальників.

Однак, за його словами, є надія на те, що місто протримається й ми отримаємо перевагу у зброї та зможемо звільнити його,не покидаючи.

Лисичанськ під ударами російської авіації та артилерії вже більше тижня, окупанти б'ють по шляхам сполучення, об'єктам інфраструктури, будинкам. Цивільні там залишаються — не всі виїжджають, деякі говорять, що не можуть лишити родичів, інші, що перечекають в місті, хоча евакуація проводиться.

За добу навколо Лисичанська росіяни тричі завдали авіаудари, говорить губернатор, очільник обласної ОВА Сергій Гайдай. Обстріляні з повітря — Біла Гора, Мирна Долина район зруйнованого мосту між Лисичанськом та Сєвєродонецьком. Окупанти обстрілюють зруйновані мости через річку, гатили по селищам Павлоград і Синецький, Сиротиному, Вороновому, Борівському, Білій Горі, Устинівці, Тошківці, Оріховому, Золотому-3, Миколаївці, Білогорівці, Гірському, Врубівці.

Як писав портал "Коментарі", для військ та цивільних в Сєвєродонецьку існує хімічна загроза, а завод "Азот" в Сєвєродонецьку може стати "Азовсталлю".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/luhanskaVTSA
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Марі

21 червня 2022, 13:57

8 років з гаком війни, а ви не в курсі, що на Луганщині нема мерів, є голови ВЦА обл, міськ, та районки


Новини