Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Азот" в Сєвєродонецьку може стати "Азовсталлю", - британська розвідка
commentss НОВИНИ Всі новини

"Азот" в Сєвєродонецьку може стати "Азовсталлю", - британська розвідка

Яка ситуація на східному фронті в Луганській області та в Сєвєродонецьку

15 червня 2022, 11:25
Поділіться публікацією:

Фахівці Британського міністерства оборони наголошують, що наразі видно, яких збитків завдала російська артилерія обласному центру Луганщини, в якому тривають тяжкі бої між окупантами та ЗСУ.

"Азот" в Сєвєродонецьку може стати "Азовсталлю", - британська розвідка

Фото Телеграм Луганська ОВА

В щоденному звіті йдеться, що вже більше місяця тривають важкі бої за Сєвєродонецьк, росіяни там контролюють більшу частину міста. Наразі українські військові утримують промислову зону заводу "Азот", але цей завод може розділити долю "Азовсталі", вважають вони.

"Підрозділи ЗСУ разом із кількома сотнями мирних жителів перебувають у підземних бункерах на хімічному заводі "Азот" у промисловій зоні міста. Російські війська, ймовірно, будуть закріплені на "Азоті" та навколо нього, а українські військові зможуть вижити там під землею. Це, ймовірно, тимчасово не дасть росії перекинути ці підрозділи для виконання інших завдань", — йдеться в звіті.

Також фахівці наголосили, що малоймовірно, що росія передбачала такий потужний спротив чи такий повільний, виснажливий конфлікт під час свого початкового планування вторгнення на територію України.

За інформацією мера Сєвєродонецька, станом на 15 червня, росіяни намагаються штурмувати місто з кількох напрямків. Підрозділи ЗСУ, що залишаються в місті, продовжують бої з метою витиснути росіян з центру міста. Цивільних громадян там лишається близько 10 тисяч, гуманітарна ситуація критична. Українська сторона ще має шляхи сполучення з Сєвєродонецьком, але логістика доставки необхідного ускладнилася через активні бойові дії.

Як писав портал "Коментарі", експерт розповів, що означають заяви про передачу Україні ядерної зброї від західних політиків й чому Захід думає, що росія блефує щодо ймовірності нанесення ядерного удару по іншій країні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини