Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що означають заяви про передачу Україні ядерної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Що означають заяви про передачу Україні ядерної зброї

Чому малоймовірно, що росія застосує ядерну зброю проти України

13 червня 2022, 17:35
Поділіться публікацією:

Що означають заяви про передачу Україні ядерної зброї

фото getty images

Депутат польського парламенту Радослав Сікорський наголосив, що росія порушила вторгненням умови Будапештського меморандуму про в тому числі без'ядерний статус України. А тому цілком вірогідно, що тепер наша держава має право розміщувати в себе ядерну зброю та отримати її від партнерів для захисту своєї незалежності.

Слова польського політика прокоментував Олександр Краєв, експерт Ради зовнішньої політики "Українська призма" в ефірі телеканалу "Київ".

"Для західний політиків важливо зрозуміти наскільки справжній шантаж росії. Вони погрожують, що ви побачите наслідки, яких не було, ми приготуємо і зробимо все, що завгодно. а в результаті — пшик. Як тільки Фінляндія та Швеція отримали гарантії безпеки від США та Британії — вони сказали: ми ніколи й не мали до них претензій. Тобто Сікорський намагається почати інформаційну війну проти росії. Це провокація в контрольованих межах. Це не позиція держави Польща, це позиція Сікорського", — наголошує  експерт.

Також він додає, що росія вважає, що зможе перемогти без ядерної зброї в цій війні, адже ядерна — це вже рівень НАТО.

"Коли була чергова ескалація російської риторики щодо РСЗВ, які надають Україні, вони казали: а чого ви переживаєте, ядерною війною погрожували лише нам, вам погрожували лише конвенційною. Для росії буде соромом застосувати проти України ядерну зброю, тим самим вони підпишуть своїй армії смертний вирок. Покажуть, що навіть, як вони кажуть, маленьку Україну не можуть перемогти без ядерної зброї", — говорить Олександр Краєв.

Військові доктрини ядерних країн США, Британії, Індії, Пакистану передбачають, що перший запуск ядерної боєголовки — це початок ядерної війни. Навіть момент розкриття ядерних бункерів з тактичною ядерною зброєю в росії уже для НАТО — це фінішна межа для дипломатії й, можливо, для існування людства. В Альянсу є два варіанти дій, що закріплені в стратегії на такий випадок, це ядерний удар по території росії або авіацією по бункерам. Захід досі впевнений, що росіяни блефують, говорить експерт.

Як писав портал "Коментарі", почалася гонка озброєння в ядерних країнах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василий Иванович

13 червня 2022, 19:06

Зеленая мартышка уже прыгала по Европе с угрозами вернуть в Украину ядерное оружие. Это использовали как один из поводов для нападения на Украину.


Новини