Головна Новини Суспільство Війна з Росією Володимир Зеленський заявив, що Росії не вдасться вкрасти Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

Володимир Зеленський заявив, що Росії не вдасться вкрасти Крим

Півострів, на який претендує Росія, буде українським, впевненість у цьому знову висловив Зеленський

18 травня 2023, 22:48
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський упевнений у тому, що Росія зазнає поразки у війні проти України і їй не вдасться відторгнути жодних територій. Про це повідомляють "Коментарі".

Володимир Зеленський заявив, що Росії не вдасться вкрасти Крим

Крим - це Україна

"Що б не робила Росія, на її агресію чекає поразка. Їй не вдасться вкрасти ні Крим, ні будь-яку іншу частину нашої держави. Це — наш з вами дім", — сказав Зеленський у четвер, 18 травня, під час зустрічі з представниками Меджлісу кримськотатарського. народу, присвяченої 79-м роковинам депортації кримськотатарського народу.

Глава держави наголосив, що сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв депортації кримськотатарського народу, проти якого 79 років тому було вчинено злочин геноциду.

"Сотні тисяч людей було вигнано на чужину. Весь народ позбавили рідного дому і намагалися стерти все в Криму, що говорило саме про нього", — зазначив Володимир Зеленський. День депортації кримськотатарського народу, за словами українського президента, не лише день жалоби, а й день консолідації кримськотатарського народу заради відновлення своїх прав та повернення до рідного дому.

"Ми робимо все, щоб додати до нашої спільної історії день нашої спільної перемоги, який відкриє надійний шлях додому для всіх наших людей та буде опорою свободи на всій нашій землі", — наголосив Володимир Зеленський.

Зі свого боку, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив: "Завершення російсько-української війни — це не тільки відновлення територіальної цілісності нашої держави, але й закладення такого механізму, щоб не було повторення того, що ми зараз переживаємо".

Депортацію кримських татар було проведено Народним комісаріатом внутрішніх справ СРСР 18—20 травня 1944 року, за рішенням Державного комітету оборони за підписом його голови І. В. Сталіна, а закінчено 4 червня 1944 року. Кримських татар насильно виселили з Криму в Узбекистан і сусідні райони Казахстану і Таджикистану; невеликі групи були також відправлені до Марійської АРСР та інших регіонів РРФСР. Офіційно депортація обґрунтовувалась фактами участі кримських татар у колабораціоністських формуваннях, що виступали на боці нацистської Німеччини, та співпрацею з окупаційною владою, хоча міжнародне право не передбачало колективної відповідальності народу за дії, що вчиняються окремими особами.

Тим часом, окупанти затопили Запорізьку область: де і навіщо.

Бої за Бахмут продовжуються: яку частину міста контролюють ЗСУ.

А відомий український ведучий похвалився відпочинком у Римі та нарвався на засудження українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини