Головна Новини Суспільство Війна з Росією Воєнкоми почали вручати повістки під відеозапис
commentss НОВИНИ Всі новини

Воєнкоми почали вручати повістки під відеозапис

Співробітників ТЦК озброїли бодікамерами, які раніше можна було побачити лише на працівниках поліції

27 червня 2023, 20:32 comments1112
Поділіться публікацією:

Працівники Чернiгівського Територіального центру комплектації отримали бодікамери, на які вони фіксуватимуть свою роботу, зокрема вручення повісток. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на "Фокус".

Воєнкоми почали вручати повістки під відеозапис

Бодікамера

Очікується, що відеозаписи з цих камер ввечері працівники ТЦК будуть здавати на перевірку. Ймовірно, що вони допоможуть розв'язувати конфліктні ситуація, які періодично виникають між працівниками ТЦК та деякими з "призовників".

За словами адвоката Максима Дзиковського, дозвіл на носіння бодікамер не регулюється діючим законодавством, їх використання може бути запроваджено внутрішними службовими інструкціями ТЦК.

Якщо раніше процес вручення повісток, фіксували лише громадяни, то тепер зніматиме і інша сторона — воєнкоми.

Завдяки цьому додатковий важіль для впливу отримують не лише працівники воєнкоматів, а й самі військовозобов'язані. Вони тепер зможуть оскаржувати незаконні дії працівників ТЦК.

"Передусім ці зміни на руку військовозобов'язаним, а не працівникам ТЦК. Їм було б простіше доставити (військовозобов'язаного у військкомат — ред.), а доказів порушення немає. Прийшов добровільно, які питання", — міркує адвокат.

Тим часом, стало відомо, хто був готовий обороняти Путіна у Москві. Лукашенко розкрив подробиці підготовки оборони Москви від загонів ПВК "Вагнер". 

Чи зайшли ЗСУ в Бахмут: відповідь Міноборони. Наступальні дії на Бахмутському напрямку тривають вже четвертий день і ЗСУ щодня просуваються по флангах. 

А Юрій Ігнат критично відреагував на інформацію про початок навчань українських пілотів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини