Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зайшли ЗСУ в Бахмут: відповідь Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зайшли ЗСУ в Бахмут: відповідь Міноборони

Наступальні дії на Бахмутському напрямку тривають вже четвертий день і ЗСУ щодня просуваються по флангах

27 червня 2023, 18:00 comments2281
Поділіться публікацією:

Четвертий день поспіль на Бахмутському напрямку тривають тяжкі бої, проте закінчуються вони успішно для українських захисників і ті мають впевнене просування по флангах. Проте в сам Бахмут українські війські поки що не заходять. Як інформує видання "Коментарі", про це в Телеграм заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Чи зайшли ЗСУ в Бахмут: відповідь Міноборони

Бої за Бахмут. Фото: з відкритих джерел

Заступниця міністра зазначила, коли Генштаб ЗСУ планував наступальні операції на сході було враховано факт протиріч між ПВК "Вагнер" та російськім Міноборони.

Маляр пояснила, що у місто Бахмут станом на сьогодні – українські захисники не заходили. 

"Звільнення цього напрямку має свою особливість, яка ускладнює процес", — пояснили в Міноборони України.

Ганна Маляр зазначила, що місцевість Бахмута і передмістя має розвинуту систему інженерних укріплень та розгалужену мережу опорних пунктів. Все це свого часу готувалось нашими воїнами та місцевою владою для оборони, що і допомогло так довго її тримати. 

"Але зараз ці укріплення і опорні пункти зайняв ворог, тому щоб звільнити ці землі треба дещо більше зусиль і терпіння", — зазначила вона.

Зазначимо, ситуація в районі Бахмута надзвичайно складна. Бої за місто тривають вже майже рік. На взяття міста російські окупанти кинули всі сили, але в них нічого не вийшло. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Інституті вивчення війни розповіли, як ЗСУ можуть використати уповільнений контрнаступ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді ЗСУ пішли у раніше анонсований контрнаступ – що зараз відбувається на фронті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/annamaliar

Новини