Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вода Кримським каналом точно не потрапить на півострів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Вода Кримським каналом точно не потрапить на півострів: подробиці

Відновити подачу води цим каналом, за найоптимістичнішими прогнозами, можна буде не раніше наступної весни

10 червня 2023, 12:40 comments4143
Поділіться публікацією:

Позначки рівня води в Каховському водосховищі опустилися на такий рівень, що це унеможливлює її постачання Кримським каналом на анексований півострів. Підрив, який здійснили окупанти, призвів до того, що Каховську ГЕС зміщено зі своєї осі. Тому іншого шляху, окрім того, як повний її демонтаж бути не може. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

Вода Кримським каналом точно не потрапить на півострів: подробиці

Каховська ГЕС. Фото: з відкритих джерел

"Рівень води у водосховищі вже 11 метрів. Тобто ми чітко розуміємо, що це немає жодного забору ні до одного міста, ні до ЗАЕС, ні до, тим більше, Кримського каналу. І поки не буде побудована перемичка, поки не буде піднятий до певної позначки рівень води, в Крим вода надходити не буде", – зазначив гендиректор "Укргідроенерго".

За його словами, навіть якщо буде побудовано перемичку, то в кращому разі вода в Криму з Дніпра може з'явитися не раніше весни 2024-го року.

Сирота також зазначив, що немає сенсу навіть вести розмови про те, щоб відновити роботу зруйнованої ГЕС, адже її відремонтувати неможливо з низки технічних причин.

"Каховська ГЕС вже відновленню не підлягає. Це очевидно, тому що станція підірвана з середини, з нижніх відміток, з патерни. Підірваний весь машинний зал та всі агрегати", – наголосив Ігор Сирота.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з'являється все більше даних, що за підривом Каховської ГЕС стоять росіяни. Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель, наголошуючи на цьому, назвав наслідки трагедії катастрофічними для України – з гуманітарної та екологічної точки зору. Але є ще економічна складова, яка також значуща. Які тут гіпотетичні втрати? Які заходи впливу має вжити цивілізований світ для приборкання РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – росіяни очікували наступу на Херсонському напрямку : Данілов зробив заяву про підрив ГЕС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини