Головна Новини Суспільство Війна з Росією Власне виробництво: В Україні розробили і активно виготовляють антидронові рушниці
commentss НОВИНИ Всі новини

Власне виробництво: В Україні розробили і активно виготовляють антидронові рушниці

На Закарпатті започаткували виготовлення ручних комплексів, які успішно вже протидіють безпілотникам противника

23 квітня 2023, 20:20
Поділіться публікацією:

У Мукачеві створили виробництво ручних комплексів C-Vog, які мають протидіяти безпілотникам противника, пишуть "Коментарі" з посиланням на "Мілітарний". Місцевий активіст та депутат Сергій Герасименко став ініціатором проєкту. Виготовлено вже понад 100 одиниць таких комплексів, їх усі передано військовим.

Власне виробництво: В Україні розробили і активно виготовляють антидронові рушниці

Антидронові рушниці почали виготовляти в Україні

"З початком війни, стрічку новин Фейсбук заполонили численні відео з застосуванням цивільних БПЛА не лише для аеророзвідки, а й завдавати збитків особовому складу та техніці", – розповідає Сергій Герасименко.

До Сергія потрапила антидронова рушниця. На той момент фактично єдиний варіант – за великі гроші (500 тис. грн). Розібравши схемотехніку, і розклавши все по полицях, чоловік з’ясував, що загальний цінник всіх компонентів за виключенням корпусу в загальному ледве добігав до цифри у 2 000 доларів. Хоча виробник просив 12-13 тис. доларів.

"Далі прийшла ідея завозити складники та постачати таким самим ентузіастам як я, консультувати та "супроводжувати" їх до фінішу. Створив канал у Telegram, чат та сторінку у Facebook "Антидрон Україна" – де і "рекламував" вищезгадані комплекти. Таким чином було зібрано перші 15 рушниць. Спільнота росла, але за "збірку" бралось не більше 5% тих хто звертався. Решта активно і наполегливо просила "стандартизувати і налагодити виробництво хоча б однієї моделі", – розповідає Сергій.

Рушниця Сергія має два функціональних тумблери: GPS — припиняє зв’язок дрона з супутниками і він автоматично летить на місце старту. Якщо на слух віддаляється, значить чужий і вмикаємо тумблер 2.4/5.8 і дрона нема. Якщо летить в наш бік, то значить наш і ми його відпускаємо. Таким чином "френдлі фаєр" виключається. 2.4/5.8 — дрон втрачає зв’язок з базою і супутниками і здійснює екстрену посадку просто вниз.

Наразі виготовляють два види антидрон-рушниць. У березні виробник повідомив, що планується створити єдину модель антидронової рушниці – C-Vog Plus.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що контрнаступ Збройних Сил України, попри часті обговорення, стане неочікуваним сюрпризом для російських військових. Українське військове керівництво плідно працює над цим.

Читайте також на сайті "Коментарі" – рашисти влаштували між собою перестрілку: Є жертви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини