Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що нового відомо про контрнаступ ЗСУ, - військовий експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Що нового відомо про контрнаступ ЗСУ, - військовий експерт

Наскільки реально передбачити атаку українських військ і в які терміни

23 квітня 2023, 17:15
Поділіться публікацією:

Контрнаступ Збройних Сил України, попри часті обговорення, стане неочікуваним сюрпризом для російських військових. Українське військове керівництво плідно працює над цим. Про це в ефірі "24 Каналу" розповів військовий експерт Павло Нарожний, пишуть "Коментарі".

Що нового відомо про контрнаступ ЗСУ, - військовий експерт

Командування ЗСУ живе контрнаступом

За його словами, можна звернутися до досвіду минулих контрнаступальних операцій України, щоб зрозуміти, що і цього разу росіяни не очікуватимуть планів українського військово-політичного керівництва.

"Тема майбутнього контрнаступу Збройних Сил України залишається найбільш обговорюваною впродовж щонайменше останнього місяця. Наше військове керівництво неодноразово заявляло, що наступальні дії стануть неочікуваними для російських військових", — каже експерт.

Ситуація з наступальними діями обговорюється ретельно і проводяться міжнародні консультації

"Який саме буде наступ – сказати дуже важко. У Генеральному штабі ЗСУ сидять дуже розумні офіцери, які вчилися за кордоном і постійно спілкуються з найкращими офіцерами НАТО", – зауважив Павло Нарожний.

Військовий експерт навів приклад Херсонської контрнаступальної операції. У серпні минулого року всі також очікували контрнаступу на Херсон. Коли він настав, почала працювати далекобійна артилерія, знищуючи Антонівський міст та склади боєприпасів. А після цього неочікувано розпочався контрнаступ на Харківщині.

"Передбачити Генеральний штаб ЗСУ майже неможливо. Наші офіцери, можна сказати, живуть цим планом. Я впевнений, що непередбачуваність усе ж буде", – наголосив Нарожний.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Інститут вивчення війни проаналізував текстові звіти та дані геолокацій російських воєнних блогерів та стверджує, що ЗСУ перекинули частину сил на східний – лівий, берег Дніпра Херсонської області.

Читайте також на сайті "Коментарі" – скільки років у середньому тривають військові конфлікти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини