Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки років у середньому тривають військові конфлікти
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки років у середньому тривають військові конфлікти

Згідно з дослідженнями в останні кілька років тривалість військових конфліктів зросла у порівнянні з 90-ми роками, або серединою 20 століття.

23 квітня 2023, 12:50 comments3402
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Видання The Economist підрахувало статистику середньої тривалості конфліктів у світі в період з 1950 року до 2021. Згідно з цими показниками тривалість конфліктів в останні десятиліття значно виросла та становить майже 20 років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Economist.

Скільки років у середньому тривають військові конфлікти

Військові ЗСУ захищають Україну від російської армії. Фото з відкритих джерел

Після розпаду СРСР у 1991 році тривалість війн у світі різко скоротилась з 16 років до 11 у порівнянні з кількома попередніми роками. Однак на початку 2000 років відбулися протилежні зміни. Тривалість конфліктів, які відбувались у світі почали зростати. Ймовірно це пов’язано з арабською весною, поширенням нової форми джихадизму у мусульманському світі та приходом до влади Володимира Путіна, який відроджує російський імперіалізм.

Скільки років у середньому тривають військові конфлікти - фото 2

Таким чином у 1980-х роках середня тривалість конфлікту становила 13 років. Однак у 2020 ця цифра виросла майже до 20 років. Найбільший пік тривалості конфліктів спостерігався у 2010 – майже 25 років.

Видання The Economist зазначає, що більшість конфліктів, які відбуваються у світі зазвичай уособлюють громадянські війни, які інколи спонсоруються, або підтримуються іншими країнами, однак війна в Україні має дещо іншу характеристику.

"Вторгнення Путіна в Україну є незвичайним: пряма спроба однієї держави підкорити іншу та вкрасти її територію. Більшість сучасних збройних конфліктів важче зрозуміти", — наголошує видання.

The Economist називає кілька причин збільшення тривалості конфліктів. Зокрема це розмиття глобальних норм, адже РФ почала війну в Україні, порушила міжнародне право та досі є залишається у Раді безпеки ООН. А лідер Китаю називає Путіна "другом". Таким чином це надихає менших хуліганів до злочинних дій. Іншими важливими елементами тривалості конфліктів є зміна клімату, що розпалює боротьбу за воду та землю, релігійний екстремізм, а також організована злочинність, яка робить найнестабільніші держави світу ще більш нестабільними. А конфлікти ускладнюються.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спікер сил оборони назвав напрямок, де росіяни відновлять бойові дії.

Також "Коментарі" писали про критичну заяву від голови комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман, яка стосувалась винищувачів Tornado і Eurofighter для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини