Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий відреагував на ідею премій за знищену техніку: дуже сумнівне питання
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий відреагував на ідею премій за знищену техніку: дуже сумнівне питання

Військовий ЗСУ назвав кілька проблем з ідеєю премій за знищену техніку на війні в Україні.

5 березня 2024, 09:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Секретар оборонного комітету парламенту Роман Костенко заявив, що у Верховній Раді розглядають можливість ухвалити новий законопроєкт за яким українські бійці отримають премії за знищену російську техніку. Костенко вказує, що таку ініціативу підтримує Міноборони та військове командування.

Військовий відреагував на ідею премій за знищену техніку: дуже сумнівне питання

Знищений російський танк. Фото з відкритих джерел

Згідно зі словами Романа Костенка за знищення танка, САУ, ЗРК та РСЗВ буде виплачуватись від 200 до 370 тис. гривень. За ліквідацію бронетехніки типу бронетранспортерів, БМП та інших від 10 до 100 тис. гривень. Знищення крилатих та балістичних ракет оцінюється в 100 тис. А найдорожчим у списку стало знищення літака або військового корабля – до 500 тис. гривень.

Однак лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс" вважає, що премія за знищену техніку – це "дуже сумнівне питання".

"Я просто пам’ятаю часи АТО, коли вперше вводилась ця ініціатива, на перший погляд це було реально круто, щось нове, цікаве, але потім виявилось що це лише зайвий головняк. Знищити — це буде 30% успіху, потім потрібно довести, всіма правдами і неправдами, що саме ти знищив цей танчик і написати 10 000 рапортів, знайти понятих та поділити премію на весь екіпаж і посратися з суміжниками за підбитий танчик", — вважає військовий.

Лейтенант вказує, що ініціатива позитивна, однак українська система до цього не готова.

"Може вийти як з розпорядженням з часів АТО — документ по суті досі чинний, тобто хлопці можуть отримувати за це гроші, але буквально всім впадлу мати з цим справу, навіщо зайвий гемор", — додає військовий.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий відреагував на втрати України, озвучені Зеленським.

Також "Коментарі" писали про британського військового експерта, який вважає, що сьогодні ситуація похмуріша, ніж будь-коли за 10 років війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини