Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий експерт про тривожні події на фронті: ситуація похмуріша, ніж будь-коли за 10 років війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий експерт про тривожні події на фронті: ситуація похмуріша, ніж будь-коли за 10 років війни

Філіп Карбер пояснив, чому росіяни активно намагаються прорвати оборонні позиції українців та яка небезпека чекає на Україну у цьому випадку.

3 березня 2024, 12:45 comments2414
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній радник Маргарет Тетчер, військовий експерт Філіп Карбер розповів про небезпеки сьогоднішньої ситуації у війні в Україні. За його словами, ситуація на полі бою похмуріша, ніж будь-коли за 10 років війни Росії проти України.

Військовий експерт про тривожні події на фронті: ситуація похмуріша, ніж будь-коли за 10 років війни

Україна на війні перебуває у складній ситуації. Фото з відкритих джерел

Філіп Карбер в інтерв'ю для видання "Голос Америки" вказує, що росіяни сподіваються вибити українців з оборонних позицій на лінії фронту. 

"Існує стратегічна небезпека, що українців витіснять із їхніх підготовлених позицій у Бахмуті, Авдіївці, Мар’їнці", — говорить Кербер.

Військовий експерт пояснює, що місцевість на південь від Полтави до Дніпра є "класичним танковим полем бою". На цій ділянці фронту російські сили можуть активніше просуватись у своєму наступі, якщо подолають оборонні рубежі українців. Кербер вказує, що Україна не мала ресурсів, щоб збудувати кілька ліній оборони та замінувати територію від Харкова до Мар'їнки, як це зробили росіяни, коли відступали.

"Що росіяни зараз роблять – вони намагаються витіснити українців з їх позицій на східному фронті й перевести війну на відкриту місцевість. Така місцевість більш сприятлива для наступу, ніж для оборони", — пояснює Філіп Карбер.

Попри це військовий експерт вважає, що надія на перемогу України у війні все ще залишається.

"Ситуація зараз виглядає похмуріше, ніж будь-коли за ці 10 років війни. Це не означає, що виграти неможливо. І пам'ятайте: найтемніша ніч перед сходом сонця. Надія є. Але надія не може бути стратегією", — говорить експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Філіп Карбер робив звіт для НАТО у якому порахував втрати України на війні.

Також "Коментарі" писали про ветерана війни, який назвав помилку, яку Україна повторила за Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини