Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт, який робив звіт для НАТО, розповів про втрати України на війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт, який робив звіт для НАТО, розповів про втрати України на війні

Британський військовий експерт Філіп Карбер назвав втрати України на війні та озвучив свою оцінку кількості загиблих та поранених українських військових.

28 лютого 2024, 14:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військовий експерт та колишній радник Маргарет Тетчер Філіп Карбер розповів про втрати України на війні. Карбер заявив, що у своєму звіті для НАТО він спільно з канадським генерал-лейтенантом підрахував кількість загиблих та поранених українських військових на війні в Україні.

Експерт, який робив звіт для НАТО, розповів про втрати України на війні

Військовий експерт Філіп Карбер назвав втрати України на війні. Фото з відкритих джерел

В інтерв’ю для видання "Голос Америки" військовий експерт Філіп Карбер навів свої дані щодо українських втрат на війні.

"Разом з канадським генерал-лейтенантом у відставці Тревором Кадьє ми робили звіт для НАТО. За нашими підрахунками, вони не остаточні, але дуже вірогідні. Загальні втрати України складають близько 250 тисяч – чверть мільйона", — сказав Карбер.

Військовий експерт також розповів детальніше, що входить у ці втрати, зокрема про кількість вбитих українських військових та поранених різного ступеня.

"Це близько 50 тисяч вбитих та зниклих безвісти, які також можуть бути в полоні. 100 тисяч назавжди залишаться з інвалідністю – ампутація, мозковими травмами, ці люди вже не повернуться до війська та ймовірно не зможуть побудувати іншу професійну кар’єру. Ще 100 тисяч зараз одужують від отриманих поранень та зможуть повернутись", — заявив Філіп Карбер.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський вперше озвучив втрати України та заявив, що на війні загинуло 31 тисяча українських солдатів. Втрати пораненими президент відмовився повідомляти зазначивши, що цим може скористатись Росія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий відреагував на втрати України, озвучені Зеленським.

Також "Коментарі" писали, що в Комітеті безпеки прокоментували заяви народної депутатки Безуглої про її цифри щодо кількості українських військових загиблих на війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

28 лютого 2024, 14:30

Намагається заплутати навколо брехні Фюрера. Нікого не засмучує майже половина зниклих безвісті. Тобто тих, за яких хитрі юдейці не будуть нічого платити рідним. Вони і тут знайшли схему.


Новини