Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ветеран війни назвав помилку, яку Україна повторила за Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Ветеран війни назвав помилку, яку Україна повторила за Росією

Євген Дикий зауважив, що українці взяли поганий приклад з Росії на війні в Україні та повторила помилку РФ під час її повномасштабного вторгнення.

29 лютого 2024, 15:50 comments1602
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній командир взводу батальйону "Айдар" та ветеран війни Євген Дикий вважає, що ми повторили помилку Росії на війні в Україні. За словами його словами, Україна згодом недооцінила ворога, що на початку вторгнення зробили самі ж росіяни.

Ветеран війни назвав помилку, яку Україна повторила за Росією

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв’ю для видання "Новинарня" Євген Дикий розповів, що Росія, коли починала повномасштабне вторгнення в Україну не була готова до війни.

"Нас значною мірою врятувало те, що росіяни в нас не вірили. Росіяни не вважали нас серйозним ворогом. Вони не йшли взагалі на війну – вони йшли на "спеціальну операцію". А тут раптом їх зустрічають війною. Вони виявились до цієї війни готовими ще менше ніж ми", — говорить військовий експерт.

Дикий стверджує, що тоді українці "оцінювали ворога дуже серйозно". Однак згодом, за словами військового експерта, Україна повторила помилку Росії.

"Це дуже яскравий приклад недооцінки ворога. Я звернув би увагу на цей приклад, бо на жаль, ми повторили цю помилку. Ми навчились у них поганого", — сказав Дикий.

Колишній командир "Айдару" вказує, що на початку вторгнення українці виявились готовими до опору "страшного та сильного" ворога та проявила себе з найкращої сторони, як нація. 

"Але ми і заплатили за це найкращими з нас. Ми понесли такі втрати, яких би абсолютно не мало бути, якби ми готувались. Ми заплатили кращими людьми, які просто пішли і закрили собою амбразуру", — додає ветеран війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Євген Дикий назвав, якого віку має бути "ідеальний солдат" на війні в Україні.

Також "Коментарі" писали, що експерт, який робив звіт для НАТО, розповів про втрати України на війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини