Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий розповів про втішні новини з Авдіївки. Що змогли зробити ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий розповів про втішні новини з Авдіївки. Що змогли зробити ЗСУ

Майор, офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в ефірі Freedom заявив, що Сили оборони зуміли зупинити активне просування окупантів в районі Авдіївки, передає портал «Коментарі»

2 березня 2024, 19:05
Поділіться публікацією:

Як повідомив Цехоцький, населені пункти Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське, що знаходяться поблизу захопленої росіянами Авдіївки, на даний момент залишаються основним напрямком ворожого удару. Завдання ворога, зайти в ці населені пункти, закріпитися, захопити, а потім далі рушити у напрямку Покровського.

Військовий розповів про втішні новини з Авдіївки. Що змогли зробити ЗСУ

Війна в Україні

При цьому офіцер повідомив, що Сили оборони зуміли зупинити активне просування ворога на цьому напрямку. За його словами, ентузіазм окупантів після захоплення Авдіївки, вже дещо охолонув.

"І як би їх багато не було, їх убивають щодня, щоночі... Будь-яка техніка, яка з'являється на полі бою — ми її знищуємо",
— сказав офіцер.

Окрім того, він розповів, що із перехоплених розмов окупантів стає зрозуміло, що позаду їхніх штурмових груп, що наступають, стоять загороджувальні загони.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку ветерана АТО Євгена Дикого поблизу населених пунктів Тоненьке, Орлівка, Бердичі ситуація більш ніж загрозлива. На цих територіях немає належним чином підготовлених ліній оборони, а ЗСУ намагаються для цього використати водосховище. Дикий прогнозує, що окупанти спробують прорвати оборону на цій лінії. Як результат, під загрозою окупації опиниться Курахове, яке є ключем до вторгнення у Вугледар.

Разом з тим, речник оперативно-стратегічного угруповання "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив, що після відходу з Авдіївки військові проводять оборонну операцію на лінії Тоненьке, Орлівка, Бердичі. За його словами, на цих територіях Силам оборони допомагає в першу чергу рельєф із каскаду водосховищ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини