Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військові КНДР у війні РФ проти України: що говорять у НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові КНДР у війні РФ проти України: що говорять у НАТО

НАТО все ще не може підтвердити участь військових КНДР у війні проти України

сьогодні, 07:55
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", генсек НАТО Марк Рютте заявив, що не може підтвердити участь північнокорейських військових у бойових діях в Україні.

Військові КНДР у війні РФ проти України: що говорять у НАТО

Війська КНДР. Фото: з відкритих джерел

"Я не можу підтвердити ці повідомлення", – сказав Рютте, відповідаючи на запитання щодо залучення військових КНДР до бойових дій РФ проти України.

Водночас він зазначив, що такі повідомлення викликають занепокоєння.

"Те, що ми точно знаємо, так це те, що Північна Корея допомагає підживлювати військові зусилля РФ проти України. Ми рішуче засуджуємо поглиблення військової співпраці між РФ і Північною Кореєю. Але на цій стадії ми не можемо підтвердити повідомлення, про які ви згадали", – заявив генсек.

Читайте також на порталі "Коментарі" — дуже багато чуток та різної неперевіреної інформації у мережі про можливе залучення Росією північнокорейських військових у війні проти України. Але в Офісі президента радять спокійно ставитися до цього. Таку заяву в інтерв'ю YouTube каналу РБК-Україна зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Подивимося на кількість, на те, хто це буде. Тому що одна справа — це спецназ північнокорейський, інша справа — мобілізована армія. Це трошки різні складові. По-друге, якщо вони переходитимуть до прикордоння, то кого вони там замінятимуть? Строковиків російських? Так вони не беруть участь у війні. Тобто це не вирішує ті питання, які є сьогодні в ресурсах РФ, щоб вони там десь воювали", – сказав Подоляк.

Також видання "Коментарі" повідомляло – солдати КНДР в Україні: чи це вплине на перебіг війни, як відреагує Захід. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини