Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війська РФ найближчим часом, скоріш за все, не зможуть оточити Бахмут - ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Війська РФ найближчим часом, скоріш за все, не зможуть оточити Бахмут - ISW

Оточити місто не вдається

5 березня 2023, 10:00
Поділіться публікацією:

Попри досягнення позиційної переваги на окремих ділянках в районі Бахмута Донецької області, російські війська, швидше за все, не зможуть оточити місто найближчим часом і досі не змусили відступити українські підрозділи, йдеться у щоденному аналізі американського Інституту вивчення війни (ISW), опублікованому в неділю, 5 березня. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

Війська РФ найближчим часом, скоріш за все, не зможуть оточити Бахмут - ISW

Гарнізон Бахмута тримається

Аналітики зауважують, що російським військам також не вдасться взяти місто фронтальними штурмами. Однак вони, ймовірно, змогли просунутися близько до критично важливих наземних ліній зв'язку з північного сходу, щоб загрожувати українським шляхам відходу. В ISW вважають, що мета маневрів, які проводять війська РФ, "полягає в тому, щоб змусити противника залишити підготовлені оборонні позиції", а не оточити українські підрозділи.

"Можливо, росіяни мали намір оточити українські сили в Бахмуті, але українське командування дало зрозуміти, що швидше відступить, ніж ризикне потраплянням в оточення", — йдеться в огляді. Аналітики також  вважають, що за необхідності українські війська "все ще зможуть утримати свої позиції в Бахмуті".

Нагадаємо, що в ОП розповіли про ситуацію в Бахмуті.

"Росія витрачає максимально боєздатну свою частину... Напевно, таких боєздатних підрозділів у них більше не буде... Там за кожну вулицю великий розмін йде. Ми, наприклад, віддаємо вулицю в розмін на 2-3 тисячі знищених російських військовослужбовців", — говорить радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. 

Свою версію подій та вражень розповів український військовий.

"Кожна година в Бахмуті — схожа пекло. У ворога були успіхи на півночі, північному заході від Бахмута тиждень, півтора, два тому", — розповів лейтенант Нацгвардии Володимир Назаренко. - "Українські військові дають гарну відсіч. Останні кілька днів надзвичайно важкими зусиллями вдалося стабілізувати лінію фронту". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини