Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи збираються ЗСУ залишити Бахмут: в ОП розповіли про ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи збираються ЗСУ залишити Бахмут: в ОП розповіли про ситуацію

Подоляк стверджу, якщо ЗСУ відходить, то знищують за цей період велику кількість досвідчених бійців армії РФ, які вона не здатна поновити. Окрім того, активні бойові дії відбуваються на 4-5 напрямках

4 березня 2023, 22:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк розповів про ситуацію в Бахмуті та назвав з якими проблемами зіткнулись українські військові. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю Подоляка для журналістки Юлії Латиніної.

Чи збираються ЗСУ залишити Бахмут: в ОП розповіли про ситуацію

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Фото з відкритих джерел

Збройні сили України кілька місяців захищають місто, що стало фортецею – Бахмут. Останніми тижнями російські війська посилили тиск у цьому районі, а власник ПВК Вагнер Євгеній Пригожин закликав українських військових залишити місто. На питання чи збираються ЗСУ залишити Бахмут відповів Михайло Подоляк.

"Поки що ні. Там тривають бої, є проблеми... Там сьогодні був командувач Сирський і відповідно оцінена оперативна обстановка", — повідомляє радник ОП.

Також Подоляк вказує на проблеми, які відбуваються у Бахмуті. Головною з них радник ОП називає підрив мосту, який дозволяв здійснювати потрібне постачання для українських бійців. Попри це Подоляк стверджує, що є альтернативні шляхи за 500-100 м через обхідні траси та дороги. Загалом на у місті тривають інтенсивні вуличні бої, а ситуація не змінювалась впродовж останніх днів, повідомляє Михайло Подоляк.

Подоляк, також здивований, чому саме Бахмуту приділяється така значна увага, адже потужні бої тривають одночасно ще в 4-5 напрямках Донбасу. Загалом радник Офісу президента вважає, що можлива втрата Бахмута не є критичною та зауважує, що на цьому напрямку Росія втрачає свої елітні сили, які не зможе поновити у майбутньому.

"Росія витрачає максимально боєздатну свою частину... Напевно, таких боєздатних підрозділів у них більше не буде... Там за кожну вулицю великий розмін йде. Ми, наприклад, віддаємо вулицю в розмін на 2-3 тисячі знищених російських військовослужбовців", — говорить Михайло Подоляк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український генерал розповів, де росіяни відкриють другий фронт.

Також "Коментарі" писали, що ВРУ планує повернути військовим надбавку у 30 тис. грн незалежно від місця перебування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини